De Food Bucket List Tag

3 jan 2016 | Events

2016 is nog maar een paar dagen oud en ik heb al een nieuwe uitdaging bedacht voor mij / JoorKitchen! Pauline, van Uit Paulines Keuken bedacht de Food Bucket List tag, een tag die bedoeld is als stok achter de deur voor het uitvoeren van culinaire doelen en ideeen. En laat ik nou vaak heel leuke dingen bedenken, maar die niet altijd uitvoeren… Dus count me in! Ik ben benieuwd of jij ook culinaire doelen hebt die je dit jaar wilt verwezenlijken. Zo ja, let me know in de comments of via Facebook of Instagram!

Daar gaan we!

1. In welk restaurant wil je graag eten?

Ik zou bijna zeggen ‘in welk restaurant niet?!’, maar dat zou wat overdreven zijn. Er zijn ook best restaurants waar ik niet perse zou willen eten 😉 Maar waar wel? Allereerst natuurlijk bij de Fat Duck van Heston Blumenthal (die man is echt crazy!) in Engeland. Dichter bij huis wil ik graag eten bij De Librije in Zwolle. ‘De man’ en ik hadden anderhalf jaar geleden een kookles in Librije’s zusje en dat smaakte – letterlijk en figuurlijk – naar meer! Ook wil ik heel graag naar The Jane van Sergio Herman in Antwerpen, niet alleen voor het eten, maar ook voor de mooie entourage. En verder staan er nog heel veel restaurants in de buurt op de planning, zo wil ik op zoek naar het beste tapasrestaurant in de regio en wil ik dit jaar eens wat andere, minder bekende keukens – zoals de Perzische keuken van De Witte Raaf in Zoetermeer – ontdekken. Genoeg te doen dus!

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Dat was altijd pindakaas, maar inmiddels heb ik dat al een aantal keer zelf gemaakt. Ontzettend simpel om te doen, dus gek dat ik dat nog niet eerder gemaakt had. Omdat ik gek ben op Nutella wordt het toch wel tijd om dat eens zelf te maken. Ik heb begrepen dat ook dat niet moeilijk is. En als we dan toch bezig zijn: ik zag laatst filmpjes over het zelf maken van tofu en marshmallows, die gaan ook op het lijstje 🙂

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Frikandel speciaal…. Gewoon omdat ik nog 1 keer wil proberen of dit ‘gerecht’ het echt waard is om al 14 jaar te missen… Het is een van de weinige vleesgerechten die ik echt mis sinds ik geen vlees meer eet en ik kan me eigenlijk niet meer voorstellen waarom ik het zo mis. Ik kan me nu nog niet voorstellen dat ik dit ook daadwerkelijk ga doen, maar wie weet.

4. Wat wil je nog een je keukenstash toevoegen?

Ruimte! Ik heb echt te weinig ruimte in onze huidige keuken, een doorn in mijn oog. Ik ben altijd aan het schipperen met spullen in onze keuken: dan weer de pannen naar de ene hoek verplaatsen zodat ik erbij kan, dan ze weer naar de tafel transporteren omdat ik dat deel van het aanrecht nodig heb… *zucht*. Maar, wie weet! ‘De man’ en ik zijn bezig met een nog geheim project (klinkt spannend he 😉 ) en het zou zomaar kunnen zijn dat er binnen niet al te veel tijd meer ruimte gaat komen in onze keuken 🙂 Can’t wait!

5. Wat is je ultieme foodiewens?

Mijn ultieme, ultieme foodiewens zou zijn dat ik al het lekkers in de wereld zou kunnen eten, maar dat ik daar geen grammetje van aan zou komen. Onrealistisch natuurlijk. Daarom: ik zou graag een dag doorbrengen in de winkel van De Vegetarische Slager en daar alles proeven, zo benieuwd ben ik naar alle producten die ik nog niet geproefd heb. En daarnaast, het lekkerste friet van de wereld vinden. Ik ben er gek op! Op dit moment staat restaurant Rossio in Delft op de eerste plek in mijn frietbarometer, maar ik ben altijd nieuwsgierig naar meer en andere lekkere friet. Dus een patatweek lijkt me wel wat 🙂

Foto 02-01-16 10 53 07

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

Gadogado in Indonesie, lobsterrolls in Amerika, sushi bij Jiro Ono, de beste sushichef van de wereld in Japan en ga zo maar door. Ik denk alleen dat het met mijn vliegangst lastig gaat worden om dit puntje echt af te vinken. Daarom ga ik voor de echte Italiaanse pizza in Napoli en verse vis uit de zee op Sicilië. Italië dus, waar anders :-)?

7. Wat wil je leren eten?

Paprika en aubergine! Tot een paar jaar geleden vond ik courgette, champignons en tomaten echt niet te eten, maar daar ben ik inmiddels redelijk van teruggekomen. Warme, onbewerkte tomaat moet je me nog steeds niet voorzetten, maar in alle andere vormen eet ik ‘m inmiddels wel. Bij paprika en aubergine heb ik dat stadium nog niet bereikt. Ik eet ze wel, maar zit soms stilletjes te gruwelen. Erg he? Terwijl je zoveel lekkere dingen kunt maken met aubergine en paprika. Als iemand een idee heeft hoe ik deze groentes toch lekker kan gaan vinden, let me know!

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Goeie vraag, ik zou dat zo 1,2,3 niet weten. Dat betekent overigens niet dat ik voor niemand zou willen koken! Ik kook graag voor anderen en ga daar graag mee door. Ik heb voor komend jaar alweer wat leuke uitdagingen staan. Zo ga ik bijvoorbeeld het eten op een huwelijk verzorgen en wil ik dit jaar meer etentjes geven en meer voor vrienden en familie koken. Dat zijn nu eenmaal de belangrijkste mensen uit mijn leven. En dan zou het fijn zijn als mijn neefje uit Zweden en een goede vriendin uit Zuid-Afrika daar ook bij aan kunnen sluiten, gewoon omdat ik ze mis 🙂

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Bakken! Koken kan ik best, maar bakken vind ik nog lastig. Ik weet er te weinig van en tot nu toe heb ik ook weinig zin gehad om me erin te verdiepen. Terwijl ik het wel graag wil leren! Dat moet er dit jaar dus maar een keer van komen 🙂

10. Welke foodchallenge zou je nog een keer willen doen?

Misschien moet ik dit jaar maar eens de suikerchallenge gaan proberen. Het fanatisme van sommige niet-suikereters heeft me daar tot nu toe van weerhouden. Bovendien vind ik dat suiker gewoon een onderdeel moet kunnen zijn van je voedingspatroon, hoewel met mate natuurlijk. Maar ik ben wel erg benieuwd wat een maand zonder suiker met je leven en gezondheid doet… Ik ben over te halen 🙂

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- Ă©n portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen