Lunchsalade met tonijn en geroosterde kikkererwten

15 jan 2019 | Lunch

Ik ben een die hard-broodliefhebber. Er zijn tijden geweest dat ik ’s morgens, ’s middags en ’s avonds brood at. Het liefst met kaas of pindakaas, jammie! Die tijden zijn helaas voorbij. Ik moet – om heel wat redenen – gezonder eten. Niet alleen van mezelf, maar ook – ja echt waar – van mijn dietiste Iris. Niet dat ze heel streng is trouwens, maar omdat ze weet wat het beste voor me is. Dit recept voor lunchsalade met tonijn komt ook van haar, ik heb het lichtelijk bewerkt.

De geroosterde kikkererwten zag ik laatst voorbijkomen op de kanalen van verschillende (food)bloggers en het leek me wel wat om daar iets mee te doen. Deze salade leende zich er prima voor. Omdat de rest van de smaken wat minder uitgesproken zijn en ook de dressing niet heel specifiek is, kon deze salade nog wel wat put gebruiken. Dat werden de geroosterde kikkererwten. Het resultaat was heerlijk! Zeker omdat ik de salade serveerde in mijn nieuwe bowl (verhuiscadeautje!) van HouseDoctor, mijn favoriete serviesmerk.

lunchsalade

Wat heb je nodig voor deze lunchsalade met tonijn?

  • 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
  • 250 gram cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
  • 1 avocado, in stukjes gesneden
  • 12 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • 100 gram kiemen
  • sap van 1/4 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • peper en zout

lunchsalade

Hoe maak je deze gezonde lunchsalade?

1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng ze in een kom met de paprikapoeder, de uienpoeder en de knoflookpoeder. Voeg vervolgens lekker wat zout toe. Meng goed. Zorg dat alle kikkererwten goed bedekt zijn met kruiden.

3. Verdeel de kikkererwten vervolgens over de bakplaat en bak ze in 20 minuten krokant. Zorg dat je ze na een minuut of 10 even goed door elkaar husselt.

4. Meng het citroensap nu met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

5. Verdeel vervolgens de rest van de ingrediënten over een schaal of groot bord. Voeg als laatste de geroosterde kikkererwten toe.

Serveer de lunchsalade met tonijn meteen.

lunchsaladelunchsalade

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

    • JoorKitchen

      Ik heb ze alleen uit laten lekken, niet gewassen. Maar als je dat prettiger vindt kan dat natuurlijk wel 🙂

Een reactie versturen