Makkelijke minstrone

13 mrt 2018 | Avondeten, Vegan, Vegetarisch

Zo vlak na de jaarwisseling en de feestmaand december kan ik me voorstellen dat je graag wat lichter en gezonder wilt eten. Ik in ieder geval wel. Tijdens de kerstdagen hebben we niet al te gek gegeten, maar toch genoeg om nu even rustig aan te willen doen. Daarom maakte ik afgelopen week deze makkelijke minestrone en het recept wilde ik jullie niet onthouden.

Minestrone is eigenlijk niets anders dan restjessoep uit Italie. Traditioneel werden in deze soep de groenten van het jaargetijde gebruikt of de soep werd gebruikt om restjes mee op te maken. Er is geen vast recept voor minestrone en er bestaan duizenden variaties van deze soep. Ik heb een tijdje geleden luxe minestrone gemaakt (die vinden jullie later nog op het blog), maar zo vroeg in januari is een makkelijker variant waar ik zelf meer op zit te wachten. Daarom. Enjoy!

makkelijke minestrone

Wat heb je nodig voor deze makkelijke minestrone?

  • 1 teentje knoflook, klein gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 wortels, in stukken gesneden
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 blik kikkererwten
  • 600 ml bouillon
  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld overgebleven pasta)
  • verse platte peterselie
  • peper en zout

makkelijke minestrone

Hoe maak je deze restjessoep?

1. Fruit de ui en de knoflook aan in een grote pan met deksel.

2. Voeg de wortel toe, net als de blaadjes van de takjes tijm. Laat even aanfruiten.

3. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze kapot in de pan. Voeg daarna de kikkererwten en de bouillon toe.

4. Laat de soep 10 – 15 minuten doorpruttelen. Kook de pasta in de tussentijd.

5. Als je wilt, kun je na 15 minuten een deel van de soep pureren met de staafmixer. Ik vind dat lekker, ‘de man’ heeft liever een ongepureerde soep. Dus pureer ik een deel wel en een deel niet.

6. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg de gekookte pasta toe.

Serveer de soep met fijngesneden platte peterselie.

makkelijke minestronemakkelijke minestrone

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

4 Reacties

    • JoorKitchen

      Wat fijn om te horen, thanks 🙂 En het is zeker comfortfood, zo lekker 🙂

    • JoorKitchen

      Wat fijn om te horen, thanks 🙂 En het is zeker comfortfood, zo lekker 🙂

Een reactie versturen