Voor het ontbijt

Supermakkelijke mug cake

17 maart 2018

Waarschijnlijk heb ik ergens de boot gemist of onder een steen geleefd, maar ik had voordat ik dit recept bedacht echt nog nooit eerder een mug cake gemaakt. Een mug wat? Een mug cake, oftewel een cakeje gemaakt in een mok, gebakken in de magnetron. Dit concept is al een tijdje bekend, maar ik zette nog niet eerder zo’n mug cake op tafel. Maar toen ik dat deed… jammie!

Dit receptje ontdekte ik bij toeval. Ik ontdekte via Google een basisreceptje en ik bedacht dat ik dat wel aan kon passen aan wat ik lekker vind. Dus hup! Cacao erbij, kaneel erbij en natuurlijk – duh!- pindakaas 🙂 En met wat van mijn favoriete fruit erbij en wat yoghurt voor de broodnodige eiwitten bleek dit een superlekker ontbijtje. Zo lekker zelfs dat ‘de man’ er de dag erna weer om vroeg 🙂 Een groter compliment kan ik me niet voorstellen! Dus, zet dit lekkere ontbijtcakeje dit weekend lekker op tafel. Enjoy!

mug cake 2

Wat heb je nodig voor 1 superlekkere mug mcake?

  • 3 eetlepels havermout
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • eetlepel chocolade-eiwitpoeder (of ½ eetlepel cacaopoeder)
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 1/2 eetlepel pindakaas
  • 3 eetlepels water
  • klein beetje olie
  • 1 eetlepel yoghurt
  • fruit

mug cake 3

Hoe maak je dit makkelijke ontbijt?

1. Gebruik een grote(re) mok. Vet deze in met een klein beetje olijfolie. Zo krijg je je mug cake straks beter uit de mok.

2. Prak de banaan in een kom met een vork klein.

3. Meng er vervolgens de havermout, het ei, de cacaopoeder, het kaneel en de pindakaas doorheen. Voeg als laatste de 3 eetlepels water toe.

4. Schep de mix in de mok.

5. Zet de mok vervolgens 3-4 minuten in de magnetron op 750 watt.

6. Kieper je mok om op een bord. Schep er als laatste een eetlepel yoghurt overheen en garneer je mug cake met fruit. Meteen opeten, warm is de mug cake het allerlekkerst!

mug cake 4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply