Pindakaaskoekjes

2 dec 2016 | Zoet

Ik ben jarig! En wie jarig is trakteert 🙂 Daarom krijgen jullie vandaag van mij het recept voor de allerlekkerste koekjes ter wereld: deze pindakaaskoekjes! Ik maak ze eigenlijk altijd als ik snel iets heel lekkers op tafel wil hebben staan. En lekker zijn ze, deze pindakaaskoekjes met chocolate chips. Eigenlijk zijn het meer chocolate-chipcookies met pindakaas, maar ik vind dat de pindakaas meer aandacht verdient 😉

Deze koekjes zijn precies goed: crunchy aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. En 1 waarschuwing vooraf: je blijft er van eten! Ik leende het recept van Everyday Food en paste het een beetje aan.

Oh en mocht je je verbazen over de donkere kleur van de foto’s: ik deed mee aan een fotografiechallenge van Simone’s Kitchen en de opdracht was zwart op zwart 🙂 Om jullie niet meteen helemaal af te schrikken, plaats ik ook wat lichte(re) foto’s bij dit recept. Fijne dag allemaal!

Pindakaaskoekjes

Wat heb je nodig voor 12 stuks pindakaaskoekjes?

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 200 gram pindakaas met nootjes (ik gebruik suikervrije pindakaas)
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 90 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

Pindakaaskoekjes

Hoe maak je deze lekkere koekjes?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe de boter met de suikers in een kom en mix totdat de boter en de suiker zijn gecombineerd.

3. Voeg nu de pindakaas toe. Mix goed door.

4. Mix in een andere kom de bloem met de baking soda.

5. Mix nu de eieren door de pindakaasmix, 1 ei per keer. Voeg ook het vanille-extract toe.

6. Voeg nu de bloemmix toe en laat de mixer kort draaien totdat alles goed gemixt is. Je kunt dit recept trouwens ook prima met de hand mixen (maar ik ben lui 😉 )

7. Roer nu de pure chocolade door het deeg.

8. Verdeel steeds een eetlepel koekjesdeeg over de bakplaat. Er komen ongeveer 12 – 15 koekjes uit dit beslag.

9. Zet de koekjes 12 – 15 minuten in de oven en laat ze na het bakken even afkoelen. Daarna meteen opeten!

Pindakaaskoekjes

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen