Bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

5 jan 2020 | Ontbijt, Zoet

Kennen jullie inmiddels al voldoende recepten voor bananenbrood? Misschien wel, maar ik voeg er toch graag nog eentje aan toe! Namelijk dit bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes. Want deze wil je proberen! Ik had – zoals dat zo vaak gaat met bananenbrood – een paar bijna tot mousse geworden bananen en ik ging op zoek naar wat andere ingrediënten om daarmee bananenbrood te kunnen maken. Ik had yoghurt die bijna op moest en chiazaadjes en dat werd dit fijne, makkelijke en simpele bananenbrood!

Bananenbrood vind ik vaak of te nattig of te droog, dus ik was op zoek naar een gulden middenweg. En ik denk echt dat ik dat met dit recept heb gevonden. Het brood is heerlijk zacht en smeuïg, maar niet te nat of ontzettend droog. En dankzij de chiazaadjes en sesamzaadjes die ik erin deed, zit er ook een fijne crunch aan het brood. Probeer maar!

bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes?

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 250ml yoghurt
  • 250 gram amandelmeel
  • 100 gram (spelt)bloem
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 theelepel vanille-essence
  • snuf zout
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • rasp van 1/2 citroen

Extra nodig: 1 cakeblik van 24cm, keukenmachine

bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

Hoe maak je dit lekkere, gezonde bananenbrood?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed je cakeblik met bakpapier.

2. Prak 3 van de bananen met een vork tot je bananenmousse hebt.

3. Mix de eieren in de keukenmachine tot ze in volume verdubbeld zijn.

4. Meng vervolgens de bananenmousse, de yoghurt, de amandelmeel, de bloem, de baking soda, de vanille-essence en de snuf zout met een pollepel door de opgeklopte eieren.

5. Roer als laatste de chiazaadjes, het sesamzaad en de citroenrasp door het beslag. Schenk het beslag vervolgens in de vorm.

6. Snijd de laatste bananen over de lengte doormidden en leg de 2 helften met de snijkant naar boven in het beslag.

6. Bak het bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes vervolgens in 50 minuten gaar en bruin in de oven. Laat kort afkoelen op een rek en stort daarna uit het bakblik.

De cake is erg lekker met amandelpasta of een lik boter.

bananenbrood met yoghurt en chiazaadjesbananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

  1. Daphne

    Hoi! De cake onlangs gemaakt, exact het recept gevolgd, toch was de cake nog veelte nat en niet gaar vanbinnen. Heb hem helaas weg moeten gooien. Is de oven stand ook niet aan de lage kant? Groetjes Daphne

    • JoorKitchen

      Wat gek en vervelend, dat is mij nog nooit gebeurd. Heb je toevallig een combi-oven of de heteluchtstand gebruikt? Dat zou een verschil in temperatuur kunnen geven waardoor de cake er anders uit is gekomen.

Een reactie versturen