Ontdekt!

JoorKitchen ontdekt…Provence

4 september 2015

In juli waren ‘de man’ en ik 10 dagen in de Provence. Geen van ons beiden was daar ooit eerder geweest en we gingen er voornamelijk heen om uit te rusten en te ontdekken. Vooral naar het eten in de Provence waren we erg benieuwd. We verbleven in een van de mooiste B&B’s die we ooit huurden. In het charmante Le Muret van Liesbeth en Jan konden we 10 dagen lang onderduiken op een berg. Via een ik-bid-dat-er-geen-tegenliggers-komenweggetje kronkelden we dagelijks met de auto naar boven om daar te belanden op een plek met niet alleen waanzinnig uitzicht, maar we kwamen ook op een mooi verzorgde en volledig toegeruste plek.

Liesbeth en Jan, Nederlanders die 15 jaar geleden naar dit plekje hemel op aarde vertrokken, waren ideale hosts. Ze voorzagen ons van adviezen over plekken om te bezoeken en ze voorzagen ons enkele avonden van heerlijke wijn en hapjes. Ook kookten we een avond met ze in hun megagrote keuken. Liesbeth leerde ons een easy risotto te maken en ze kreeg mij zo ver dat ik me ontfermde over het onthoofden van de sardientjes. Ik blijk toch nog vissersbloed in me te hebben, want het ging me makkelijk af (mijn opa zou trots op me zijn 🙂 ). We voelden ons heel erg welkom, daar op die berg.

Maar we bleven niet alleen op die berg. We bezochten ook steden als Avignon, Aix-en-Provence, Nyons en dorpjes als Buis-les-Baronnies en andere. Overal probeerden we het eten uit. En daarvan maakte ik voor jullie dit foto-overzicht. Enjoy!

[wpeslider id=2007]

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply