Delft Reviews hotspots

JoorKitchen eet… bij Barbaar Delft

16 september 2015

Ik heb weer een fijne nieuwe plek ontdekt in Delft. Gek eigenlijk dat ik deze plek nog niet eerder gezien heb, want inmiddels zit Barbaar alweer 6 maanden op dit prachtige plekje. Verscholen achter het Prinsenhof vind je dit mooie plekje, met prachtige terras tegenover de Prinsentuin. Deze sluiproute vanaf de Phoenixstraat naar de stad gebruik ik best vaak, maar dit plekje was me nog niet eerder opgevallen. Gelukkig heb ik het nu ontdekt.

Barbaar Delft?

Barbaar valt binnen het rijtje van nieuwe plekken in Delft met eenzelfde soort uitstraling: veel (onbewerkt) hout, enigszins hippig maar niet overdreven en licht. Bij binnenkomst in dit gebouw, waar in de tijd van Willem van Oranje de gastenkamers waren en dat van oudsher een klooster was, vind je links een expositieruimte en rechts Barbaar. Op deze plek kun je onder het motto van ‘Great minds drink alike’ terecht voor verschillende soorten koffie, lunch en op donderdag tot en met zaterdag voor een betaalbare daghap. Barbaar heeft ruimte openingstijden, van ‘s morgens 10 uur tot ‘s avonds 12.

Barbaar DelftBarbaar Delft

De sfeer is relaxt. Op iedere tafel liggen de menukaarten bij elkaar in een boek. Als afgestudeerd letterkundige doet mij dat alleen maar goed 🙂 Wij kruipen aan het tafeltje naast de van alle verf ontdane muur. ‘De man’ merkt op dat het zomaar eens zou kunnen dat Willem van Oranje met zijn handen aan die muur heeft gezeten. Aan de andere kant kijken we uit op het Agathaplein en het bij Barbaar horende terras. Om ons heen liggen verschillende soorten spellen, want spelletjes spelen mag hier.

Barbaar DelftBarbaar Delft

Wat staat er op de kaart?

We zijn op zondagmorgen bij Barbaar beland, in de hoop dat we hier ook ontbijt kunnen krijgen. Dat blijkt helaas niet zo te zijn, maar we kunnen wel kiezen van de lunchkaart. Een klein minpuntje, want op veel plekken kun je inmiddels terecht voor typische ontbijtgerechten. We besluiten uiteindelijk gewoon van de lunchkaart te kiezen en gelukkig blijkt dat een heel goed idee. ‘De man’ gaat voor het broodje beenham, ik voor het broodje oude kaas.

Barbaar DelftBarbaar Delft

Het broodje blijken twee boterhammen te zijn. Geen straf, want dit brood is heel.erg.lekker. Het heeft een knapperige korst en is heerlijk zacht van binnen. De lunchgerechten verbazen ons positief: mooi aangekleed, voorzien van ‘side dishes’ en erg lekker. We smullen en zijn bijna weer vergeten dat we eigenlijk liever een ontbijtje hadden gehad.

Barbaar DelftBarbaar Delft

En?
Jeej! Delft heeft er weer een mooi plekje bij. Het terras, de uitstraling en de (barbaars) lekkere broodjes, allemaal plusplunten van deze plek. Hier gaan we vaker komen. Alleen niet meer voor het ontbijt, tenzij Barbaar zo slim is om ook die gang op de menukaart op te nemen (*hint, hint*).

EDIT: inmiddels heeft Barbaar alweer een tijdje heerlijke ontbijtjes op de kaart staan 🙂 En ware traktatie – we hebben er inmiddels regelmatig ontbeten!

Barbaar DelftBarbaar DelftBarbaar Delft

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply