Reviews hotspots

JoorKitchen eet…. bij Just Meet Leiden

2 september 2015

Enkele weken geleden, ik stuur vriendin A een appje: of ik bij ‘r mag logeren eind augustus en of het dan niet leuk is om een van de nieuwe eetplekken in Leiden – waar zij nog woont en ik niet meer – te bezoeken. Vriendin A reageert enthousiast en er schieten whatsappjes heen en weer met mogelijke plekken: De Waag is verbouwd en daar zit nu een nieuwe eetplek (‘Maar daar kun je beter borrelen dan eten’ vindt A), op de Turfmarkt heeft Bar & Bas sinds kort zijn deuren geopend, Van de Leur zit aan de gerenoveerde Breestraat, waar ook restaurants Bree 33 en Just Meet inmiddels hun deuren hebben geopend. Bovendien blijkt dat foodtruckfestival Rrrollend Leiden dat bewuste weekend ook in Leiden is.

Vriendin A roept enthousiast dat Just Meet enige tijd geleden de eerste prijs heeft gewonnen tijdens Leiden Culinair. We besluiten het erop te wagen. Voor mij best een uitdaging – of, zoals je wilt, een domme keus, voluit heet Just Meet namelijk Just Meet, steaks & wijn en voor mij, als pescotariër, staat er dus niet veel op de kaart. Maar de nieuwsgierigheid wint het van de argwaan en ach, anders blijft voor mij altijd nog de wijn over 🙂 We reserveren.

Locatie

Just Meet is gevestigd in een van de statige panden aan de Breestraat en bestaat uit twee delen: een restaurant aan de linkerkant en een bar aan de rechterkant. Op beide plekken kan gegeten worden. In de grote hal waarin je binnenkomt, staat een vleugel en voert een grote draaitrap naar onbekende plekken. Wij belanden in het restaurant en hebben uitzicht op de keuken.
Ook bij Just Meet is het concept ver doorgevoerd, maar niet zo ver als bij Mama Kelly of Lot en de Walvis waar ik al eerder over schreef. Toch is alles in dezelfde, wat rauwe stijl uitgevoerd.

Foto 30-08-15 08 33 59Foto 30-08-15 08 34 39Foto 30-08-15 08 37 58

Eten

De menukaart bestaat voor het grootste deel uit vleesgerechten, zoals de naam al doet vermoeden. Er staan veel soorten steaks op de kaart – waaronder eentje van 5 ons – en ook de vleesgerechten uit de voor Just Meet karakteristieke rijpkast (die in het restaurant te bewonderen is) maakt een groot onderdeel uit van de menukaart. Voor niet-vleeseters zoals ik is er minder keuze: twee voorgerechten en twee hoofdgerechten. Ik vind dat prima, ik kies er immers zelf voor om in een vleesrestaurant te gaan zitten.

Vriendin A kiest voor de rosbief van tonijn vooraf en de steak Just Meet als hoofdgerecht. Ik kies voor de burrata als voorgerecht en als hoofdgerecht kies ik voor de vis van de dag. Dat is gegrilde tonijn.

Burrata

Burrata

We smullen van de voorgerechten. De tonijn is heerlijk mals en zacht en gaat goed samen met de wasabimayonaise die erbij zit. De burrata is heerlijk zacht en smelt op je tong.

Foto 28-08-15 20 16 55Foto 30-08-15 08 36 42Foto 30-08-15 08 37 15

A twijfelt of ze de hele steak wel op zal krijgen, maar een half uurtje later bleek die twijfel ongegrond. De steak was volgens haar zo mals en lekker dat het totaal geen moeite kostte om ‘m te verorberen. Zelfs voor een niet-vleeskenner als ik ziet de steak er aantrekkelijk uit. Allebei zijn we overigens verliefd op de bij het hoofdgerecht standaard geserveerde patatjes. Ik durf zelfs te beweren dat ze een plekje verdienen in mijn top-3 van favo patatjes. Ze zijn heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. De erbij bestelde truffelmayonaise maakt het geheel heel mooi af. We kreunen bijna van goedkeuring.

De tonijnankedote

En dan de tonijn. Die is droog en te doorbakken. Risicootje natuurlijk, als je in een vleesrestaurant gaat eten 😉 Vriendin A en ik overleggen, ik heb nog nooit eerder iets teruggestuurd naar de keuken en ik voel me enorm bezwaard. Maar de tonijn is echt niet lekker. We denken bijna dat hij voor iemand anders bedoeld moet zijn, aangezien ik duidelijk heb aangegeven dat ik de tonijn graag nog rauw van binnen heb.

Gelukkig komt de serveerster net op dat moment vragen of alles naar wens is en ik breng bijna stotterend uit dat de tonijn niet bevalt. En dan begint de tonijnanekdote, die bestaat uit een zeer correcte reactie van niet alleen de serveerster, maar ook van de manager (die mij tot tweemaal toe komt zeggen dat ik echt dingen terug moet sturen als ze niet correct zijn) en die resulteert in een heerlijk nieuw stukje tonijn, een gratis glas dessertwijn voor zowel vriendin A als mij en de belofte dat ook de koffie en thee van het huis zijn. Nu voel ik me pas echt bezwaard, want dat is wat mij betreft heel aardig en correct, maar ook wat veel van het goede.

Foto 30-08-15 08 36 06Foto 28-08-15 20 58 05

De tonijnanekdote continues…

We genieten van de dessertwijn, de koffie en thee en hebben absoluut geen plaats meer voor een toetje – ondanks dat de toetjes er waanzinnig lekker uitzien. Als we de rekening vragen, blijkt dat de beloofde koffie & thee van het huis toch gewoon op de rekening staan. We besluiten het erbij te laten, we hebben immers heerlijk gegeten, de ‘misstap’ is zeer correct opgelost en we hebben genoten van de gratis dessertwijn. Bij het verlaten van het restaurant bewonderen we nog de mooie hal en het tot bijna in alle details doorgevoerde concept van Just Meet. We lopen naar buiten en na enkele stappen worden we teruggeroepen. De manager van Just Meet staat achter ons, met in zijn handen een briefje van vijf. Voor de koffie.

Conclusie?

Houd je van vlees en van een rauwe, industriële stijl? Ga dan zeker eens langs bij Just Meet. Als vleesliefhebber kun je hier je lol op. Het eten ziet er goed uit en is lekker. Sommige vleesgerechten zijn bijzonder, zeker die uit de rijpkast en je kunt hier lekker grote stukken vlees bestellen. De bediening is zeer vriendelijk en correct en je zit er heerlijk rustig. Eet je geen vlees? Dan is er ook zeker keus voor je bij Just Meet, maar de keuze is wat kleiner dan bij andere restaurants. Toch zou ik Just Meet proberen, al is het alleen maar voor de lekkere patatjes 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply