JoorKitchen kookt uit: Cheesecake van OhMyFoodness

15 okt 2018 | Reviews kookboeken, Zoet

OH JONGENS! Ik heb nu zo’n lekker kookboek in huis, dat geloof je gewoon niet 🙂 Nou ja, het kookboek zelf is niet lekker, maar de recepten die erin staan wel. Het is namelijk het nieuwste kookboek van Sabine van OhMyFoodness, Cheesecake. In dit boek vind je maar liefst – jawel! – 50 recepten voor cheesecake en ze zijn stuk voor stuk goddelijk! Of nou ja, ik heb er inmiddels 2 gemaakt en die waren superduperlekker, dus ik ga ervan uit dat dat ook geldt voor de andere recepten uit het boek.

Ik heb een mateloze bewondering voor de werklust van Sabine. Niet alleen is zij een van de weinige foodbloggers die een enorm tempo hooghoudt in de publicatie van haar recepten, ook doet ze onmogelijk veel nog naast haar blog. Cheesecake is inmiddels al haar derde kookboek en ook stampt ze – ogenschijnlijk moeiteloos – een pop upcheesecakecafe uit de grond 4 dagen lang en bakt ze 118 cheesecakes voor dat pop upcafe, waarvan 58 in 48 uur.

Cheesecake van OhMyFoodness?

Maar goed, over naar het nieuwste kookboek zelf: Cheesecake van OhMyFoodness. Sabine vond namelijk – en dat ben ik het met haar eens – dat er een Nederlands kookboek voor cheesecakes moest komen. Dat is er namelijk nog niet. In Nederland heerst namelijk niet zo’n cheesecakecultuur – behalve dan bij Bagels en Beans. Ik geloof dat ik maar weinig mensen hoor zeggen dat ze ‘dit weekend maar eens een cheesecake gaan bakken’. En toch eten we bijna allemaal wel eens een stukje cheesecake. En helemaal nu het boek van Sabine er is. Want dat staat bomvol superlekkere cheesecakevarianten!

Recepten?

Zoals gezegd, in Cheesecake staan 50 recepten voor cheesecakes, in de meest bijzondere combinaties. Zo vind je een carrot cake-cheesecake (spoiler alert: die is waanzinnig!), een oreocheesecake, een m&m’s-cheesecake, maar ook een pina colada-cheesecake en een cheesecake met whiskey en bacon. Voor ieder wat wils dus 🙂 De gemeenschappelijke deler? Cheesecake dus 🙂 Het boek start met een duidelijke uitleg wat belangrijk is bij het bakken van cheesecakes en het eindigt met een Eerste Hulp bij Cheesecakeproblemen-hoofdstuk. Een supervolledig boek dus.

Ik maakte 2 cheesecakes uit het boek: de carrotcake-cheesecake en de cinnamoncheesecake en vooral die laatste viel heel erg goed in de smaak. Sabine legt heel duidelijk uit hoe je ervoor zorgt dat je (bijna) altijd een mooie cheesecake uit de oven kunt halen. Tipje van de sluier: het maken van de cheesecake zelf is eigenlijk helemaal niet moeilijk, maar je moet wel veel geduld hebben. De cheesecake rustig laten afkoelen, eerst in de oven en dan in de koelkast. Aangezien ik altijd van de snelle ben, is dat voor mij wel even een mindshift, Maar eerlijk waar, als je gewoon alle stappen volgt die Sabine je voorlegt, dan komt er inderdaad een mooie en superlekkere cheesecake op tafel te staan!

En verder?

Ik ben fan! Het liefst zou ik dagelijks een nieuwe cheesecake maken uit Sabines boek, maar mijn heupen verbieden mij dat. De cheesecakes uit Sabines boek zijn namelijk verre van gezond. Sabine vindt – en dat ben ik met haar eens – dat een echte cheesecake gewoon bestaat uit suiker, gluten en andere vol- en vetmakers. Dat hoort nu eenmaal zo. En als je een boek maakt over cheesecakes zou het zelfs raar zijn als je daar slanke en dieetvarianten in zou opnemen. Trouwens, daar zijn genoeg boeken voor. En zelf vind ik ook: als dat kan en je hebt geen vervelende en nare allergieën waardoor je dit echt niet zou kunnen eten, waarom zou je jezelf dan niet af en toe belonen met een heerlijke cheesecake? Gewoon doen! En Sabines boek is dan het ultieme startpunt: voor iedereen vind je er een heerlijke cheesecake in! Doen dus 🙂

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen