JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit…. In perfecte conditie van Ellen Hoog

  • 15 oktober 2015
  • Geen reacties
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Sinds enkele weken ben ik bezig met een fitheidsprogramma, Fit in 5 weken, met als doel om weer wat fitter te worden. Ik sportte vroeger veel en vaak, maar sinds een jaar of wat is daar de klad in gekomen. Eerst omdat ik zelf te oververmoeid was, daarna omdat je nu eenmaal snel went aan een sportloos bestaan. Helaas was dat sportloze bestaan erg te merken aan de maat van mijn heupen en de kleding die ineens gekrompen leek. Met een vermoeidende baan voor de klas – waarbij ik op sommige dagen 6 uur achter een hoog energielevel moet hebben en houden – en veel plannen rondom die baan heen, is al vreselijk moeten hijgen bij het oplopen van 1 trap niet heel erg handig. Tijd dus om weer iets te gaan doen.

Inmiddels ben ik alweer wat weken bezig en de eerste resultaten zijn er al. Mijn broeken lijken weer iets groter te zijn geworden en inmiddels kan ik 2 trappen oprennen zonder te hijgen 😉 Onderdeel van het programma is dat ik ook moet letten op wat ik eet. Simpel gezegd, maar nog niet zo makkelijk als je foodblogger bent. Dus besloot ik het nuttige met het aangename te combineren, door afgelopen weken te koken uit het nieuwe boek van tophockeyster Ellen Hoog, In perfecte conditie. Toepasselijker kon natuurlijk niet 🙂

Foto 06-10-15 16 49 50

In perfecte conditie

In In perfecte conditie zet Ellen Hoog haar lievelingsrecepten op een rij. De rode draad is dat alle recepten, op drie na, bijdragen aan een goede conditie, omdat ze gezonde ingrediënten bevatten en bijdragen aan een sportief leven. De recepten zijn onderverdeeld op maaltijd: Juices & smoothies, Ontbijt, Healthy breaks, Lunch, Power snacks, Diner en Guilty pleasures. Maar dat is niet het enige wat Ellen in het boek gezet heeft. In perfecte conditie bevat naast recepten ook 6 workouts met oefeningen, waarvan er 3 gericht zijn op cardiotraining en 3 op krachttraining. Ook bevat het boek een hoofdstuk ‘Rust’, aangezien rust nemen ook heel belangrijk is voor een (sportief) lichaam.

Mijn beoordeling over In perfecte conditie in sterren (max is 5*****):

Looks: ***** (4)
Vega / vis vs vlees: ***** (5)
Simpelheid van de recepten: **** (4)

In perfecte conditie staat bomvol mooie, aansprekende foto’s. Ieder recept heeft een foto – in mijn ogen een pre bij een kookboek – maar niet ieder recept heeft een grote foto. Zo is er bij het gedeelte Juices & smoothies en bij de verschillende recepten voor hummus voor gekozen om te werken met kleine pictogrammen. Jammer, maar het past ook wel weer. Verder heeft het boek veel wit – word ik blij van – en spatten de foto’s van de pagina’s af. Wat ik vooral prettig vond, waren de foto’s bij de workouts, waarin Ellen laat zien hoe je bepaalde oefeningen uit moet voeren.

Dit kookboek bevat relatief veel vega- en visrecepten. Begrijpelijk, aangezien voor vis veel eiwitten bevat die goed zijn voor de sporter. In totaal bevat het boek 4 vleesgerechten, wat voor een ‘normaal’ kookboek heel weinig is. Ik vind het prima, want dat betekent dat er voor mij veel te kiezen is. Ik weet niet of iedere niet-vega daarop zit te wachten. Ik vind wel dat het boek voldoende lekkere alternatieven biedt. Zo zijn er veel visgerechten waar een niet-vega wellicht ook erg blij mee zal zijn.

Voordat ik uit In perfecte conditie ging koken, was ik bang dat er in dit boek (net als in My New Roots) veel ingrediënten te vinden zouden zijn die nergens te krijgen zijn. Dat valt reuze mee. Het boek bevat heel veel recepten die makkelijk te maken zijn en waarvan de ingrediënten te vinden zijn in iedere supermarkt. Sommige recepten zijn daarop een uitzondering, maar je kunt voor die ingrediënten makkelijk alternatieven te vinden.

DSC_6808DSC_6821

Recepten

Ik maakte 4 gerechten uit In perfecte conditie: de hummus met biet, de snelle courgette-doperwtensoep met gerookte forel, de zadencrackers met tijm en het energiebrood met vijgen, goijbessen en noten.

Wat ik ervan vond? Ik vond het verrassend leuk om deze recepten te maken en lekker om ze op te eten. Het verwachte wel een kleine mindshift mijnerzijds, aangezien ik niet vaak zo’n heel gezond palet op tafel zet. Ik was het meest verrast door het vijgenbrood met goijbessen en noten. Ik maakte eerder al eens een bananenbrood en courgettecake en deze valt in dezelfde categorie. Lekker, maar toch ook heel erg gezond. En, en daar zullen sommige mensen heel blij mee zijn, zonder suiker. Ideaal voor tussendoor of voor een lichte lunch.

De soep was meteen favoriet bij zowel ‘de man’ als bij mij. Bijzonder was hij niet, maar wel erg lekker. We hadden het zelf kunnen bedenken, deze combi en we hebben ook wel eerder dit soort soepen gemaakt, maar toch smaakte deze soep weer net even anders. Prima dus.

De bietenhummus met knoflook en tahin leek een beetje op de de mothertruckersaus van Miljuschka. Heel erg lekker. Wel erg veel voor op een doodgewone donderdagavond, dus op ging hij niet. Als laatste maakte ik de zadencrackers van tijm. Dat was wellicht nog het meest gezonde recept en misschien viel het daarom iets minder bij ons in de smaak. Het werden wel echt lekker knapperige crackers, maar ze bevatten zoveel gezonde ingrediënten dat we na 1 cracker al helemaal vol zaten. Ideaal als je niet te veel wilt eten, wat minder als je zoals ik graag van alles en nog wat proeft. Maar, wie weet, misschien maak ik ze nog wel een keertje.

DSC_6851

En?

Ik was positief verrast door dit kookboek. Niet alleen omdat ik bijna alle recepten uit dit boek kan maken als niet-vleeseter, maar ook omdat de recepten best anders zijn dan in andere kookboeken. Ook vind ik de workouts die erin zijn opgenomen een toevoeging en denk ik dat dit boek me best eens kan verleiden tot het maken van gezonde(re) tussendoortjes. Ik ben vooral fan van de gedeeltes Smoothies & juices, Ontbijt, Healthy breaks en Lunch. De recepten voor het diner spreken me wat minder aan, waardoor ik denk dat ik die recepten niet zo snel (meer) zal maken. De rest van de recepten komt vast nog een keer op tafel.

Wil je dus wat gezonder eten of snacken en ben je benieuwd naar hoe Ellen Hoog haar lichaam in conditie houdt? Dan is dit boek zeker iets voor jou. En wil je net als ik soms wat inspiratie voor een wat gezonder en fitter leven? Neem dan een kijkje in dit kookboek. Enjoy!

Zelf bekijken of In perfecte conditie iets voor je is? Klik hieronder 🙂

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • kookboek
  • review
Vorige artikel
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit… Miljuschka’s Foodtrucks

  • 8 oktober 2015
Lees verder
Volgende artikel
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit…. All day breakfast van TLT – The Little Things

  • 25 oktober 2015
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Reviews kookboeken

Toast met avocadoboter en tomatensalsa (Ottolenghi)

  • 13 november 2018
Lees verder
  • Reviews kookboeken
  • Zoet

JoorKitchen kookt uit: Cheesecake van OhMyFoodness

  • 15 oktober 2018
review Kaneel & Kardemon
Lees verder
  • Reviews kookboeken

Gastblog Annemieke: review Kaneel & Kardemom

  • 16 maart 2017
Lees verder
  • Food
  • Reviews kookboeken

Gastblog Annemieke: review Good Morning!

  • 26 oktober 2016
Lees verder
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit… Guilty pleasures van Oh My Foodness

  • 1 november 2015
Lees verder
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit…. All day breakfast van TLT – The Little Things

  • 25 oktober 2015
Lees verder
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit… Miljuschka’s Foodtrucks

  • 8 oktober 2015
Lees verder
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit…. Het skinny six-kookboek van Chickslovefood

  • 26 september 2015

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? 🙂⁠ 141 16
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen 😊🙈⁠ 173 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 160 24
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 96 18
BORRELHAPJE!  Hebben jullie al een idee wat je met Oud & Nieuw op tafel zet? Ik tip je heel graag dit lekkere hapje met voor ieder wat wils 😁⁠ 146 34
MERRY CHRISTMAS 😁🎅🏻 Lieve allemaal, ik wens jullie mooie, bijzondere en fijne dagen met hopelijk fijn gezelschap. Nog even en dit bijzonder gekke jaar is voorbij en ik hoop van harte dat 2021 op wereldniveau beter zal zijn. Op persoonlijk vlak was 2020 namelijk wel het beste jaar ever 💜⁠ 288 34
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?