Zelf paneermeel (panko) maken

20 mei 2015 | Tips & tricks

Ik gebruik heel vaak paneermeel of panko in mijn recepten. Voornamelijk in burgers, zoals deze Mexicaanse burgers of bij het maken van deze crispy vega- of kipstukjes. Ik gebruik altijd zelfgemaakte paneermeel, omdat dat makkelijk te maken is en je precies weet wat er in je eigengemaakte panko zit. Bovendien is dit een ideale manier om van oud brood af te komen. Wil je ook weten hoe je super easy eigen paneermeel maakt? Lees dan verder. Enjoy!

Stap 1: verzamel oud brood
Al het brood ‘will do’. Wij hadden dit keer overgebleven Turks brood en wat oude sneetjes volkoren.

DSC_3268

Stap 2: verwarm de oven voor op 50 graden

Stap 3: scheur het oude brood in stukken en plaats in een ovenschaal of op een ovenplaat

DSC_3272

Stap 4: plaats het brood 1 uur in de oven
Door de lage temperatuur in de oven krijgt het brood goed de tijd om in te drogen, zonder dat het bruin wordt. Dat is wat je wilt.

Stap 5: hak het hardgeworden brood fijn in de keukenmachine
Ik houd van een mengeling van wat grotere stukjes en echt kleine kruimeltjes. Maar kies zelf wat je lekker vindt.

En pssst, wil je de echt makkelijke versie? Laat dan oud brood op een bord een paar uur drogen in de zon of op de verwarming en doe het dan in de keukenmachine. Zorg wel dat de omgeving niet vochtig is, anders droogt je brood niet goed en kan het zelfs gaan schimmelen.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

  1. Nanny

    Dankjewel voor het delen, ga ik zeker proberen!

  2. Nanny

    Dankjewel voor het delen, ga ik zeker proberen!