JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Borrel

Borreltip: popcorn met vadouvankruiden

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Een jaar geleden gaf ik ‘de man’ een kookworkshop bij Jonnie Boer, topkok bij De Librije, cadeau. We kookten met chefs van De Librije in de kookstudio die bij het restaurant ligt en hadden een heerlijke avond. ‘De man’ mocht zich uitleven op de 24 uur lang gepekelde lamsnek en ik maakte de bijbehorende sauzen. Het koken in een sterrenrestaurant bleek niks voor mij, ik houd te weinig van het microkoken dat je in zo’n keuken moet doen. Het hoofdgerecht alleen al had meer dan 10 onderdelen! Ik ben meer van simpel, snel en makkelijk en dat is koken in een sterrenkeuken per definitie niet. Maar dat maakte de avond niet minder interessant.

Sinds dat bezoek aan De Librije zijn we ook fan van de kruiden van Jonnie Boer, de original spices, die je ook gewoon bij de Albert Heijn en de Jumbo krijgen kunt. Wat vooral zo prettig is aan die kruiden is dat er geen zout is toegevoegd en de kruiden echt puur natuur zijn. We hebben inmiddels een rijtje van 12 van Jonnies kruiden staan, die we in wisselende gerechten gebruiken. Voor dit recept gebruikten we de vadouvankruiden, de Franse interpretatie van een Indiase kerrie. De oorsprong van deze kruiden ligt in de Puducherry-regio in India en de mix bevat doorgaans in ieder geval kerrieblad, knoflook, fenegriek en mosterdzaad. Erg lekker in combinatie met vis, maar ook heerlijk met popcorn zoals wij deden. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze borreltip te maken voor 2 personen?

  • handje maïskorrels voor popcorn
  • scheutje olie
  • 1 eetlepel vadouvankruiden
  • eventueel zout

Hoe maak je deze simpele borreltip?

1. Zet een pan met een dikke bodem op laag vuur.

2. Voeg de olie toe en laat warm worden. Strooi vervolgens het handje maïskorrels in de pan en dek de pan af met een deksel.

3. Op een gegeven moment gaat de popcorn ‘poppen’, dat kun je goed horen. Als de geluiden van het poppen van de popcorn elkaar niet meer zo snel opvolgen, is de popcorn klaar.

4. Handel nu snel. Breng de popcorn over in een kom en strooi de vadouvankruiden eroverheen. Hussel door elkaar door de kom te schudden.

5. Houd je van zoute popcorn? Voeg dan nog wat zout toe. Voor ons was dat niet nodig, de popcorn was al heerlijk met alleen deze kruiden.

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • borrel
  • kruiden
  • popcorn
Vorige artikel
  • Avondeten

Falafel van rode biet van The Holy Kauw Company

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: Italiaanse paella met alleen vis

Lees verder
Ook heel lekker
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

mini-pizzaatjes met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

confettipizza met verstopte-groentesaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegetarisch

Kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika

patatas bravas
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegan
  • Vegetarisch

Aardappel anders: patatas bravas

Thaise viskoekjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch

Thaise viskoekjes

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.