Een jaar geleden gaf ik ‘de man’ een kookworkshop bij Jonnie Boer, topkok bij De Librije, cadeau. We kookten met chefs van De Librije in de kookstudio die bij het restaurant ligt en hadden een heerlijke avond. ‘De man’ mocht zich uitleven op de 24 uur lang gepekelde lamsnek en ik maakte de bijbehorende sauzen. Het koken in een sterrenrestaurant bleek niks voor mij, ik houd te weinig van het microkoken dat je in zo’n keuken moet doen. Het hoofdgerecht alleen al had meer dan 10 onderdelen! Ik ben meer van simpel, snel en makkelijk en dat is koken in een sterrenkeuken per definitie niet. Maar dat maakte de avond niet minder interessant.
Sinds dat bezoek aan De Librije zijn we ook fan van de kruiden van Jonnie Boer, de original spices, die je ook gewoon bij de Albert Heijn en de Jumbo krijgen kunt. Wat vooral zo prettig is aan die kruiden is dat er geen zout is toegevoegd en de kruiden echt puur natuur zijn. We hebben inmiddels een rijtje van 12 van Jonnies kruiden staan, die we in wisselende gerechten gebruiken. Voor dit recept gebruikten we de vadouvankruiden, de Franse interpretatie van een Indiase kerrie. De oorsprong van deze kruiden ligt in de Puducherry-regio in India en de mix bevat doorgaans in ieder geval kerrieblad, knoflook, fenegriek en mosterdzaad. Erg lekker in combinatie met vis, maar ook heerlijk met popcorn zoals wij deden. Enjoy!
Wat heb je nodig om deze borreltip te maken voor 2 personen?
- handje maïskorrels voor popcorn
- scheutje olie
- 1 eetlepel vadouvankruiden
- eventueel zout
Hoe maak je deze simpele borreltip?
1. Zet een pan met een dikke bodem op laag vuur.
2. Voeg de olie toe en laat warm worden. Strooi vervolgens het handje maïskorrels in de pan en dek de pan af met een deksel.
3. Op een gegeven moment gaat de popcorn ‘poppen’, dat kun je goed horen. Als de geluiden van het poppen van de popcorn elkaar niet meer zo snel opvolgen, is de popcorn klaar.
4. Handel nu snel. Breng de popcorn over in een kom en strooi de vadouvankruiden eroverheen. Hussel door elkaar door de kom te schudden.
5. Houd je van zoute popcorn? Voeg dan nog wat zout toe. Voor ons was dat niet nodig, de popcorn was al heerlijk met alleen deze kruiden.