JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Borrel

Dip van olijven, knoflook en geitenkaas

Total
3
Shares
0
0
3
0
0

‘De man’ en ik zijn net terug van een zonnige vakantie in de Provence. We verbleven daar in een mooie B&B boven op een berg met heerlijk uitzicht op de vallei. We gingen er vooral naartoe om bij te komen, uit te rusten, lekker te eten en mooie dingen te zien. Over deze vakantie en alles wat we aten en deden schrijf ik later nog een stuk, voor vandaag start ik mijn Provence-inspiratietour met deze heerlijke dip van olijf, knoflook en geitenkaas. We aten deze dip op het terras bij B&B-eigenaren Jan en Liesbeth, die ons hadden uitgenodigd om een drankje te doen en kennis te maken. We waren net aangekomen in de B&B, na een nachtje in Dijon en een zonnige autorit naar dit kleine plekje hemel op aarde.

Op de borreltafel stonden meerdere heerlijke hapjes. Vooral veel variaties van tapenades, waar deze streek bekend om staat. Zo was er een tonijntapenade, een zalmtapenade en deze heerlijke dip. ‘De man’ en ik waren meteen verkocht. De dip die we bij Liesbeth en Jan aten, was gemaakt van zwarte olijven. Ik maakte ‘m met groene omdat ik die kon vinden in de supermarkt. Dit is een simpele dip die je kunt maken als je een keer iets anders wil dan kaas of olijven. Hij is niet heel fotogeniek, maar wel heel simpel om te maken en erg lekker om op te eten. Ik gebruikte een kant-en-klaarbakje van de Albert Heijn om het nog iets simpeler te maken. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze heerlijke dip te maken?

* bakje groene olijven met knoflook van de Albert Heijn of 150 gram groene / zwarte olijven en 2 teentjes geperste knoflook
* 50 gram zachte geitenkaas naturel
* olijfolie extra vergine
* peper en zout

Hoe maak je deze heerlijke dip?

1. Doe de olijven, de knoflook en de geitenkaas in de blender en blend tot een zachte massa.

2. Voeg olijfolie toe om de massa nog zachter te maken. Voeg zoveel olijfolie toe als je zelf lekker vindt.

3. Breng op smaak met peper en zout.

0
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • dip
  • geitenkaas
  • olijven
Vorige artikel
Kip Teriyaki
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: kip teriyaki

Lees verder
Volgende artikel
  • Drankjes

Smoothiedag: smoothie van cantaloupe en banaan

Lees verder
Ook heel lekker
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

mini-pizzaatjes met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

confettipizza met verstopte-groentesaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegetarisch

Kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika

patatas bravas
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegan
  • Vegetarisch

Aardappel anders: patatas bravas

Thaise viskoekjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch

Thaise viskoekjes

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.