‘De man’ en ik zijn net terug van een zonnige vakantie in de Provence. We verbleven daar in een mooie B&B boven op een berg met heerlijk uitzicht op de vallei. We gingen er vooral naartoe om bij te komen, uit te rusten, lekker te eten en mooie dingen te zien. Over deze vakantie en alles wat we aten en deden schrijf ik later nog een stuk, voor vandaag start ik mijn Provence-inspiratietour met deze heerlijke dip van olijf, knoflook en geitenkaas. We aten deze dip op het terras bij B&B-eigenaren Jan en Liesbeth, die ons hadden uitgenodigd om een drankje te doen en kennis te maken. We waren net aangekomen in de B&B, na een nachtje in Dijon en een zonnige autorit naar dit kleine plekje hemel op aarde.
Op de borreltafel stonden meerdere heerlijke hapjes. Vooral veel variaties van tapenades, waar deze streek bekend om staat. Zo was er een tonijntapenade, een zalmtapenade en deze heerlijke dip. ‘De man’ en ik waren meteen verkocht. De dip die we bij Liesbeth en Jan aten, was gemaakt van zwarte olijven. Ik maakte ‘m met groene omdat ik die kon vinden in de supermarkt. Dit is een simpele dip die je kunt maken als je een keer iets anders wil dan kaas of olijven. Hij is niet heel fotogeniek, maar wel heel simpel om te maken en erg lekker om op te eten. Ik gebruikte een kant-en-klaarbakje van de Albert Heijn om het nog iets simpeler te maken. Enjoy!
Wat heb je nodig om deze heerlijke dip te maken?
* bakje groene olijven met knoflook van de Albert Heijn of 150 gram groene / zwarte olijven en 2 teentjes geperste knoflook
* 50 gram zachte geitenkaas naturel
* olijfolie extra vergine
* peper en zout
Hoe maak je deze heerlijke dip?
1. Doe de olijven, de knoflook en de geitenkaas in de blender en blend tot een zachte massa.
2. Voeg olijfolie toe om de massa nog zachter te maken. Voeg zoveel olijfolie toe als je zelf lekker vindt.
3. Breng op smaak met peper en zout.