Voor de borrel

Onverwacht lekkere avocado-edamamedip

24 april 2015

Ik ben gek op dips. Hummus is mijn favoriet. Helaas is ‘de man’ daar niet zo gek op, dus ga ik eens in de zoveel tijd op zoek naar andere soorten dips. Dit is een van de dips die ik op mijn zoektocht vond en gezien mijn liefde voor avocado’s is het niet zo gek dat deze dip een schot in de roos bleek te zijn. Hij is vooral erg lekker met volkoren pita’s of tortillachips. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze romige avocadodip te maken?

• 1 rijpe avocado
• 100 gram edamamebonen (de AH (to go) verkoop deze bonen klaargemaakt)
• 1 teentje knoflook
• 1 eetlepel extra virgine olijfolie
• 1 eetlepel vers limoensap
• peper & zout
• keukenmachine of blender

Hoe maak je deze heerlijke dip?

Ontdoe de edamamebonen van hun omhulsel. De bonen gebruik je, het omhulsel gooi je weg. Als je ingevroren edamamebonen gebruikt, kook je de bonen (nog in de schil) 5 minuten in erg zout water (tip: het water moet zo zout smaken als zeewater, er gaat dus flink wat zout bij het water). Doe de bonen in de keukenmachine. Ontpit de avocado en doe het vruchtvlees bij de edamamebonen in de keukenmachine. Voeg een eetlepel olie, een eetlepel limoensap, peper en zout en een teentje knoflook toe aan het edamame-avocadomengsel. Laat de keukenmachine draaien totdat je een gladde massa hebt. Easy does it!

JoorKitchen avocadodip

JoorKitchen avocadodip

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply