Ik ben fan van borrelen in alle soorten en maten. Liefst lekker buiten op een terras met een wijntje en wat lekkere hapjes. Maar, niet alle borrelhapjes zijn even gezond. Dit borrelhapje heeft alles in zich: lekker bij witte wijn, makkelijk te maken, vullend en toch niet heel erg slecht voor je. Ik vind het een aanrader. Enjoy!
Wat heb je nodig om deze hapjes te maken voor 2 personen?
* 4 sneetjes stokbrood
* 4 kwarteleitjes (kun je krijgen bij grotere supermarkten, speciaalzaken of de toko)
* 100 gram zalm
* 100 gram diepvriesdoperwten
* 50 gram mascarpone
* 1 eetlepel olijfolie extra vergine
Hoe maak je deze lekkere en gezonde borrelhapjes?
Kook de doperwten 3 minuten, totdat ze gaar zijn. Giet ze af en spoel ze meteen koud met koud water. Op die manier blijft de diepgroene kleur van de doperwten mooi behouden. Mix de doperwten met de mascarpone, de olie en peper en zout in de keukenmachine tot een egale massa. Check de smaak en stel eventueel bij. Bak in een koekenpan de kwarteleitjes ongeveer 2 – 3 minuten. Let bij het breken van de eitjes goed op, de schaal van een kwarteleitje is veel steviger dan die van een normaal ei. Je kunt de schaal daarom beter breken met een scherp mes dan met je handen. Smeer nu de broodjes in met een dikke laag doperwtenpuree. Leg daarbovenop de kwarteleitjes en leg ook een reepje zalm op de broodjes. Breng eventueel op smaak met nog wat zwarte peper.