JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Borrel

Pinkstertip: borrelhapje doperwtendip en kwartelei

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Ik ben fan van borrelen in alle soorten en maten. Liefst lekker buiten op een terras met een wijntje en wat lekkere hapjes. Maar, niet alle borrelhapjes zijn even gezond. Dit borrelhapje heeft alles in zich: lekker bij witte wijn, makkelijk te maken, vullend en toch niet heel erg slecht voor je. Ik vind het een aanrader. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze hapjes te maken voor 2 personen?

* 4 sneetjes stokbrood
* 4 kwarteleitjes (kun je krijgen bij grotere supermarkten, speciaalzaken of de toko)
* 100 gram zalm
* 100 gram diepvriesdoperwten
* 50 gram mascarpone
* 1 eetlepel olijfolie extra vergine

Hoe maak je deze lekkere en gezonde borrelhapjes?

Kook de doperwten 3 minuten, totdat ze gaar zijn. Giet ze af en spoel ze meteen koud met koud water. Op die manier blijft de diepgroene kleur van de doperwten mooi behouden. Mix de doperwten met de mascarpone, de olie en peper en zout in de keukenmachine tot een egale massa. Check de smaak en stel eventueel bij. Bak in een koekenpan de kwarteleitjes ongeveer 2 – 3 minuten. Let bij het breken van de eitjes goed op, de schaal van een kwarteleitje is veel steviger dan die van een normaal ei. Je kunt de schaal daarom beter breken met een scherp mes dan met je handen. Smeer nu de broodjes in met een dikke laag doperwtenpuree. Leg daarbovenop de kwarteleitjes en leg ook een reepje zalm op de broodjes. Breng eventueel op smaak met nog wat zwarte peper.

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Avondeten

Pinkstertip: sjieke wortel-courgettetaart

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Heerlijk simpele eierkoeken van spelt

Lees verder
Ook heel lekker
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

mini-pizzaatjes met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

confettipizza met verstopte-groentesaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegetarisch

Kidsfood: confettipizza met verstopte-groentesaus en paprika

patatas bravas
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Vegan
  • Vegetarisch

Aardappel anders: patatas bravas

Thaise viskoekjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch

Thaise viskoekjes

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

kaashapjes met koffie en honing
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

bruschetta met geitenkaas
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Bruschetta met geitenkaas

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.