JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Eton mess
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Eton mess met in balsamico gemarineerde aardbeien

Total
40
Shares
0
0
40
0
0

Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen.

Ik wilde wel de meringue zelf maken, dus gebruikte ik dit fijne en duidelijke recept van Laura’s Bakery voor Franse meringue. Het resultaat was niet zo mooi als dat van haar, maar dat maakte geen donder uit. De meringue gaat namelijk in stukjes in dit toetje en dus maakt het niets uit of de meringues wel of niet mooi zijn. Om het recept nog ietsje luxer te maken, besloot ik om de aardbeien te marineren in balsamicoazijn. Een topidee, al zeg ik het zelf, want daardoor kreeg dit toch best zoete toetje een heerlijke hartige touch. Ik ben fan! En ik vraag me af waarom ik dit in godsnaam niet eerder heb gedaan. Dus heb je dit toetje nog nooit eerder gemaakt? Ik daag je uit om het snel te maken, you won’t be disappointed!

Eton mess

Wat heb je nodig voor deze Eton mess voor 2 personen?

  • 500 gram aardbeien
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 6 eetlepels zwarte balsamicoazijn
  • 10 middelgrote meringues (ik gebruikte het recept voor Franse meringue van Laura’s Bakery)
  • 125 ml slagroom
  • wat basilicum of munt ter garnering
Eton mess

Hoe maak je dit makkelijke toetje met aardbeien?

  1. Meng de aardbeien in een kom met de poedersuiker. Roer goed door en zorg dat iedere aardbei bedekt is met een laagje poedersuiker.
  2. Voeg de balsamicoazijn toe en roer goed door. Laat een tijdje marineren (liefst langer dan 30 minuten).
  3. Verkruimel de helft van de meringues. Breek de rest van de meringues in grove stukken.
  4. Klop de slagroom lobbig, niet te stevig. Meng er de verkruimelde meringue doorheen.
  5. Schep een laagje slagroom-meringuemix in mooie glazen. Verdeel hier de helft van de grove stukken meringue overheen, daarover weer een eetlepel slagroom en daaroverheen de aardbeiden. Verdeel hierover de rest van de slagroom en de rest van de grove stukken meringue.
  6. Garneer de glazen met wat blaadjes basilicum of munt. Klaar is je Eton mess!
Eton mess
0
0
40
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

Lees verder
Volgende artikel
gehaktballen zonder ei
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: zelf gehaktballen maken zonder ei

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.