JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Eton mess
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Eton mess met in balsamico gemarineerde aardbeien

  • 1 april 2021
  • Geen reacties
Total
32
Shares
0
0
32
0
0

Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen.

Ik wilde wel de meringue zelf maken, dus gebruikte ik dit fijne en duidelijke recept van Laura’s Bakery voor Franse meringue. Het resultaat was niet zo mooi als dat van haar, maar dat maakte geen donder uit. De meringue gaat namelijk in stukjes in dit toetje en dus maakt het niets uit of de meringues wel of niet mooi zijn. Om het recept nog ietsje luxer te maken, besloot ik om de aardbeien te marineren in balsamicoazijn. Een topidee, al zeg ik het zelf, want daardoor kreeg dit toch best zoete toetje een heerlijke hartige touch. Ik ben fan! En ik vraag me af waarom ik dit in godsnaam niet eerder heb gedaan. Dus heb je dit toetje nog nooit eerder gemaakt? Ik daag je uit om het snel te maken, you won’t be disappointed!

Eton mess

Wat heb je nodig voor deze Eton mess voor 2 personen?

  • 500 gram aardbeien
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 6 eetlepels zwarte balsamicoazijn
  • 10 middelgrote meringues (ik gebruikte het recept voor Franse meringue van Laura’s Bakery)
  • 125 ml slagroom
  • wat basilicum of munt ter garnering
Eton mess

Hoe maak je dit makkelijke toetje met aardbeien?

  1. Meng de aardbeien in een kom met de poedersuiker. Roer goed door en zorg dat iedere aardbei bedekt is met een laagje poedersuiker.
  2. Voeg de balsamicoazijn toe en roer goed door. Laat een tijdje marineren (liefst langer dan 30 minuten).
  3. Verkruimel de helft van de meringues. Breek de rest van de meringues in grove stukken.
  4. Klop de slagroom lobbig, niet te stevig. Meng er de verkruimelde meringue doorheen.
  5. Schep een laagje slagroom-meringuemix in mooie glazen. Verdeel hier de helft van de grove stukken meringue overheen, daarover weer een eetlepel slagroom en daaroverheen de aardbeiden. Verdeel hierover de rest van de slagroom en de rest van de grove stukken meringue.
  6. Garneer de glazen met wat blaadjes basilicum of munt. Klaar is je Eton mess!
Eton mess
0
0
32
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

  • 30 maart 2021
Lees verder
Volgende artikel
kaneelbroodjes cinnamon rolls
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Goddelijke kaneelbroodjes

  • 17 april 2021
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

  • 23 februari 2022
Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

  • 15 januari 2022
Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

  • 1 januari 2022
Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

  • 22 december 2021
toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

  • 21 december 2021
Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

  • 2 december 2021
levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

  • 21 november 2021

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.