JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Dessert

Tiramisu met limoncello

  • 4 oktober 2015
  • Geen reacties
  • 3 minuten lezen
  • 298 x bekeken
Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Ik ben gek op toetjes. Eerder verklapte ik al dat ik er soms (oke, vaak) een restaurant op uitzoek. Er moeten lekkere toetjes op de kaart van een restaurant staan, anders denk ik wel drie keer na of ik er wil eten. Maar er zijn ook best toetjes die ik niet echt lekker vind en – echt waar – tiramisu is er daar een van. Ik vind drank in toetjes eigenlijk bijna nooit een toevoeging en ik ben ook geen fan van de koffieachtige smaken, dus dan begrijp je ook waarom dit Italiaanse toetje niet bij mij geliefd is.

Afgelopen weekend kwamen 2 vriendinnen bij me eten, voor mij een ideale gelegenheid om eens wat nieuwe dingen te proberen. Omdat ik niet houd van veel in de keuken staan als ik eters heb, probeer ik voor etentjes zoveel mogelijk vooruit te plannen en veel gerechten vooraf te maken. Voor toetjes is dat soms heel makkelijk (ijs blijft wel bevroren in de koelkast) en soms wat lastiger. Maar tiramisu is nu echt zo’n toetje dat je juist wat langer van tevoren moet maken, zodat de smaken nog wat meer in elkaar kunnen trekken. Ik kwam dus uit bij tiramisu en besloot een variant met limoncello te maken. Dat maakten ‘ de man’ en ik een tijdje geleden zelf (klik hier!) en daar hadden we nog wat van over.

Het werd een onverwachts lekker toetje waar we echt van hebben zitten smullen. Daarom vandaag deze tiramisu met limoncello voor jullie op het blog. Als je het vanmorgen maakt, is het vanavond heerlijk 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor 3 heerlijke toetjes?

* 3 (spelt)eierkoeken
* 50 ml limoncello
* 125 ml slagroom
* 2 takjes munt
* eventueel: 1 eetlepel suiker
* 100 gram mascarpone
* 100 gram bosbessen
* 1/2 mango

Hoe maak je dit lekkere tiramisutoetje?

Kies allereerst de glazen waarin je de tiramisu op wilt dienen. Deze glazen gebruik je namelijk om rondjes uit de eierkoeken mee te steken. Steek per glas 2 rondjes uit de eierkoeken. Je zult er straks 1 per glas moeten bijsnijden, dus het is niet erg als het je niet lukt om twee hele rondjes uit de eierkoek te steken.

Leg de rondjes eierkoek op een schaal en schenk de limoncello erover. Laat even staan zodat de limoncello in kan trekken.

Rits de blaadjes van de takjes munt en houd een aantal blaadjes apart. Snijd de overige blaadjes in kleine reepjes.

Klop de slagroom stevig en voeg eventueel de suiker toe. Ik deed dat niet en dat was, door de zoetheid van het fruit en de mascarpone, niet te proeven. Klop daarna de mascarpone door de slagroom heen. Het geeft niet als het wat gaat schiften. Roer de reepjes munt door de mix.

Blender de halve mango in de blender. Lukt dat echt niet? Voeg dan een eetlepel water toe.

Leg het eerste rondje op de bodem van de glazen. Breng hier een laagje slagroom op aan. Druk goed aan met een lepel. Verdeel er dan 2 lagen bosbessen overheen. Leg daaroverheen weer een rondje eierkoek en breng daarbovenop weer een laagje slagroom-mascarponemix aan. Druk ook die laag goed aan. Verdeel daarover de mangopuree en maak af met wat bosbessen en wat blaadjes munt.

DSC_6559

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bosbessen
  • mango
  • toetje
Vorige artikel
  • Zoet

Suikervrije chocolate chip cookies uit Het skinny six-kookboek van Chickslovefood

  • 2 oktober 2015
Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Gepofte zoete aardappel met tonijnmayonaise

  • 5 oktober 2015
Lees verder
Ook lekker:
taart van eierkoeken met kruidnoten
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Taart van eierkoeken met kruidnoten

  • 2 december 2019
Sinterklaascrumble met koffiemascarpone
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

  • 17 november 2019
crumble met zacht fruit
Lees verder
  • Dessert
  • Ontbijt
  • Zoet

Crumble met zacht fruit en passievrucht

  • 29 september 2019
appelcrumble
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Makkelijke appelcrumble

  • 13 januari 2018
ananasfool 1
Lees verder
  • Dessert

Ananasfool

  • 24 mei 2017
Tiramisu JoorKitchen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen

Speculaastiramisu met Amarula uit Guilty pleasures

  • 20 december 2015
Mango-bitterkoekjestoetje
Lees verder
  • Dessert

Toetje van mango en bitterkoekjes

  • 12 juli 2015
Lees verder
  • Dessert

Frozen yoghurt met mango

  • 12 juni 2015

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 147 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen 🙃 Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 168 48
IT'S MY BIRTHDAY 🎉 | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu 😉). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen 🙌 229 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig 🙈? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren 🙈😂?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden 😉 Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond 🙃 En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond 😉 Dus koffietijd! 146 26
NU ONLINE | Onze echtelijke twisten gaan nooit over de grote zaken des levens (daar zitten we meestal wel over op 1 lijn), maar er is wel een issue dat eens in de zoveel tijd de hoek om komt kijken. En dat issue heet pompoen. @jurgenkoster is geen fan en dat vind ik stom. Echt heel stom. 196 48
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?