Sinds ik dit blog gestart ben, krijg ik van meerdere kanten suggesties voor recepten. Heel leuk en prettig, vooral als ik zelf wat inspiratieloos ben. Dat gebeurt overigens niet vaak, maar nieuwe invalshoeken zijn altijd welkom (dus heb je nog suggesties, let me know!). Een collega van ‘de man’ vroeg enige tijd geleden om een lekker couscousgerecht, dus heb ik de afgelopen twee weken geëxperimenteerd met couscous (jullie kunnen de komende tijd dus couscousrecepten verwachten op deze site). Dit was een van de recepten die ik bedacht. Toegegeven, pompoen is niet meer helemaal in het seizoen, dus een echt zomergerecht is dit recept niet. Ik ben gewoon heel eigenwijs en schrijf dit recept toch voor jullie op. Wie weet kan het jullie namelijk niets schelen dat de pompoen niet in het seizoen is en vinden jullie dit recept net zo lekker als ik en prima voor in de zomer. Enjoy!
Wat heb je nodig voor dit lekker eigenwijze zomergerecht voor 2 personen?
* een kleine flespompoen (of een pakje pompoenstukjes uit de vriezer)
* 1 teentje knoflook, geperst
* 1 theelepel komijnpoeder
* 1 eetlepel olijfolie
* 150 gram couscous
* 1/2 theelepel zout
* 200 ml kokend water
* 50 gram feta
* klein handje munt
* handje pijnboompitten
Hoe maak je dit lekkere couscousgerecht?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Doe de stukjes pompoen in een ovenschaal. Maak een papje van de komijnpoeder, de eetlepel olijfolie en de knoflook en schenk dit papje over de pompoenblokjes. Zorg dat alle blokjes voldoende bedekt zijn. Zet de schaal nu 15 minuten in de oven en check na 15 minuten of de blokjes zacht en gaar zijn.
Maak in de tussentijd de couscous. Doe dit door de couscous in een schaal te mengen met het zout en 200 ml kokend water. Roer goed door en laat de schaal verder met rust. De couscous neemt al het water op en wordt heerlijk fluffy. Snijd vervolgens de muntblaadjes in kleine reepjes en rooster de pijnboompitten in een koekenpan met een heel klein beetje olie.
Als de pompoen gaar is, kun je deze toevoegen aan de couscous. Serveer met verkruimelde feta, de reepjes munt en de pijnboompitjes. Je kunt eventueel nog wat olijfolie over de couscous schenken, om het geheel nog iets smeuïger te maken. Erg lekker is ook om nog wat granaatappelpitjes toe te voegen.
En wil je graag vlees toevoegen? Denk dan eens aan reepjes lamsvlees of kip.
4 reacties
In dit gerecht is alles wat ik lekker vind))
ik zal het maken! Dank je)
Leuk 🙂 Ben benieuwd wat je ervan vindt!
Jeeeej! Bedankt Joor en Jurgen! Ik ga het zeeeker maken! Het staat nu op de planning voor donderdag, dus ik laat het daarna wel aan Jurgen weten wat ik er van vond.
Groetjes, Sharmaine van TOPdesk.
Wat leuk om te horen Sharmaine 🙂 Ik hoop dat het recept je bevalt! Kookze!