JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Couscous met geroosterde pompoen en feta

Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Sinds ik dit blog gestart ben, krijg ik van meerdere kanten suggesties voor recepten. Heel leuk en prettig, vooral als ik zelf wat inspiratieloos ben. Dat gebeurt overigens niet vaak, maar nieuwe invalshoeken zijn altijd welkom (dus heb je nog suggesties, let me know!). Een collega van ‘de man’ vroeg enige tijd geleden om een lekker couscousgerecht, dus heb ik de afgelopen twee weken geëxperimenteerd met couscous (jullie kunnen de komende tijd dus couscousrecepten verwachten op deze site). Dit was een van de recepten die ik bedacht. Toegegeven, pompoen is niet meer helemaal in het seizoen, dus een echt zomergerecht is dit recept niet. Ik ben gewoon heel eigenwijs en schrijf dit recept toch voor jullie op. Wie weet kan het jullie namelijk niets schelen dat de pompoen niet in het seizoen is en vinden jullie dit recept net zo lekker als ik en prima voor in de zomer. Enjoy!

Wat heb je nodig voor dit lekker eigenwijze zomergerecht voor 2 personen?

* een kleine flespompoen (of een pakje pompoenstukjes uit de vriezer)
* 1 teentje knoflook, geperst
* 1 theelepel komijnpoeder
* 1 eetlepel olijfolie
* 150 gram couscous
* 1/2 theelepel zout
* 200 ml kokend water
* 50 gram feta
* klein handje munt
* handje pijnboompitten

Hoe maak je dit lekkere couscousgerecht?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Doe de stukjes pompoen in een ovenschaal. Maak een papje van de komijnpoeder, de eetlepel olijfolie en de knoflook en schenk dit papje over de pompoenblokjes. Zorg dat alle blokjes voldoende bedekt zijn. Zet de schaal nu 15 minuten in de oven en check na 15 minuten of de blokjes zacht en gaar zijn.
Maak in de tussentijd de couscous. Doe dit door de couscous in een schaal te mengen met het zout en 200 ml kokend water. Roer goed door en laat de schaal verder met rust. De couscous neemt al het water op en wordt heerlijk fluffy. Snijd vervolgens de muntblaadjes in kleine reepjes en rooster de pijnboompitten in een koekenpan met een heel klein beetje olie.
Als de pompoen gaar is, kun je deze toevoegen aan de couscous. Serveer met verkruimelde feta, de reepjes munt en de pijnboompitjes. Je kunt eventueel nog wat olijfolie over de couscous schenken, om het geheel nog iets smeuïger te maken. Erg lekker is ook om nog wat granaatappelpitjes toe te voegen.

En wil je graag vlees toevoegen? Denk dan eens aan reepjes lamsvlees of kip.

couscous met geroosterde pompoen

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • couscous
  • diner
  • geitenkaas
  • pompoen
Vorige artikel
  • Zoet

Carrot-cakekoekjes

Lees verder
Volgende artikel
  • Drankjes

Smoothie van watermeloen

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

4 reacties
  1. Natalia Bos schreef:
    8 juni 2015 om 6:57 am

    In dit gerecht is alles wat ik lekker vind))
    ik zal het maken! Dank je)

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      8 juni 2015 om 12:11 pm

      Leuk 🙂 Ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Beantwoorden
  2. Sharmaine schreef:
    8 juni 2015 om 10:26 am

    Jeeeej! Bedankt Joor en Jurgen! Ik ga het zeeeker maken! Het staat nu op de planning voor donderdag, dus ik laat het daarna wel aan Jurgen weten wat ik er van vond.
    Groetjes, Sharmaine van TOPdesk.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      8 juni 2015 om 11:59 am

      Wat leuk om te horen Sharmaine 🙂 Ik hoop dat het recept je bevalt! Kookze!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.