JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Couscous met gestoofde wortelen uit Vegatopia

Total
9
Shares
0
0
9
0
0

Gisteren vertelde ik jullie al over mijn ontdekkingstocht van het Vegatopia-kookboek en mijn mening over de recepten in dat boek. Ik beloofde jullie toen ook om het recept met de in sinaasappelsap gestoorde wortelen op de site te zetten. Dit recept verbaasde me namelijk, omdat deze bereiding zo moeilijk klinkt, maar het recept bijna kinderlijk eenvoudig bleek om uit te voeren. Bovendien was het ook nog eens een heel erg lekker recept, daarom wilde ik het jullie niet onthouden. En zoek je een lekker fris recept voor op zomerse avond? Dan is dit recept zeker ook een goede keus. Enjoy!

Wat heb je nodig voor dit heerlijk verrassende recept voor 2 personen?

* 400 gram wortels (wij gebruikten bospeen), geschild
* 250 ml sinaasappelsap (geperst of uit het pak)
* 1/4 theelepel kaneel
* 1/4 theelepel zout
* 50 gram rozijnen
* 150 gram couscous
* het rasp van 1 biologische citroen
* 1 handje bladpeterselie
* 50 gram ongezouten amandelen
* 175 gram gekookte kikkererwten (= uit blik)
* 1 theelepel komijnpoeder
* 1 theelepel paprikapoeder
* 75 gram feta
* optioneel: granaatappelpitjes

Hoe maak je deze heerlijke couscousschotel?

Zorg dat de wortels ongeveer even dik zijn. Dat is met bospeen makkelijker dan met bijvoorbeeld winterwortels. Die laatste kun je eventueel over de lengte halveren. Zoek een pan die groot genoeg is om de wortels over de lengte in te doen. Leg de wortels in de pan en schenk de sinaasappelsap eroverheen. Voeg ook de kaneel toe en roer kort door. Zet de pan op het vuur en stoof de wortels, met de deksel op de pan, in ongeveer 20 minuten zacht en gaar.

DSC_3695

Meng de couscous met het zout en de rozijnen. Bereid de couscous volgens de instructies op het pak. Ik gebruik meestal voor 2 personen 150 gram couscous en 200 – 250 ml kokend water. Snijd de peterselie grof.

Zet nu een andere pan op het vuur en rooster de amandelen kort in een heel klein beetje olie. Voeg dan de kikkererwten, het komijnpoeder en het paprikapoeder toe en roer door. Voeg vervolgens de gare couscous toe en bak dit allemaal kort totdat de kikkererwten warm zijn. Voeg als laatste de citroenrasp toe.

Na 20 minuten koken, haal je de deksel van de wortels en zet je het vuur uit. Laat de wortels even uitwasemen. Schep nu de couscous op de borden, voeg de feta in stukjes toe en eventueel de granaatappelpitjes. Leg de wortelen op de couscous en schenk eventueel nog een eetlepel sinaasappelsap over de couscous. Strooi de peterselie over het geheel en breng nog wat op smaak met peper en zout.

0
0
9
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • couscous
  • feta
  • wortelen
Vorige artikel
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit…. Vegatopia

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Zomerse pastasalade met watermeloen en feta

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.