JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Falafel van rode biet van The Holy Kauw Company

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Het is alweer bijna een maand geleden dat mijn website JoorKitchen live ging. Inmiddels is deze website echt onderdeel geworden van m’n leven. Ik plan de blogposts, ben steeds op zoek naar interessante foodevents (suggesties? Let me know!) en ik kook soms alsof m’n leven ervan afhangt (en dat bedoel ik in de meest positieve zin). Op mijn zoektocht naar eten en recepten kom ik veel mede-kokers tegen. Ik volg veel van hen op Facebook of op Instagram en krijg regelmatig inspiratie van hun posts. The Holy Kauw Company is een van de vele bloggers die ik volg. Ik word bij van hun mooie, lichte foto’s en hun simpele recepten. Ik probeerde laatst hun bietenfalafel en was verkocht. Ik ben sowieso een groot fan van falafel. Burgers vind ik heerlijk en dit zijn wat mij betreft miniburgertjes. Deze variant van bieten maakte me niet alleen blij omdat ik gek ben op bieten, maar ook omdat deze falafel supersimpel is om te maken en heerlijk smaakt. Zeker als je de yoghurtdip erbij maakt. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze heerlijke falafel te maken voor 2 personen?

* 1 rode ui, gesnipperd
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 1 theelepel komijn
* 500 gram biet, gekookt gekocht of zelf geroosterd
* 1 ei
* 1 eetlepel tahin
* paneermeel
* 1 bosje platte peterselie, gesneden
* kropsla
* 4 pitabroodjes (wij gebruikten de volkorenvariant)
* 100 gram yoghurt of magere kwark
* 1/2 rode chilipeper, fijngesneden
* 1/2 bosje koriander, gesneden

Hoe maak je deze lekkere falafel van rode bieten?

Bak de ui met 1 teentje knoflook en de komijn in wat olie tot de ui mooi glazig is. Maal de bietjes samen met de peterselie, het ei, de tahin en wat paneermeel in de keukenmachine. Begin bij dat laatste ingrediënt met een handje en voeg eventueel wat meer toe nadat je de consistentie hebt gecontroleerd. Zorg dat je mengsel flink stevig is. Onze falafel had best wat paneermeel nodig. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Maak balletjes van het bietenmengsel en druk ze een beetje plat. Zet de falafel, als dat mogelijk is, een half uur in de koelkast om op te stijven. Op die manier vallen de balletjes minder snel uit elkaar bij het bakken. Bak vervolgens de falafelballetjes in wat olie op laag – middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
Maak in de tussentijd de yoghurtdressing door de yoghurt of kwark te mengen met 1 teentje knoflook, de chilipeper, de koriander en wat peper en grof zeezout. Bak of gril vervolgens de pitabroodjes en snijd ze open. Vul de broodjes met wat kropsla, yoghurtsaus, twee of drie stukjes falafel en wat platte peterselie.

Foto 12-04-15 18 50 25Bietenfalafel van The Holy Kauw Company

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bieten
  • falafel
  • groente
Vorige artikel
  • Lunch

Lunchtip: rijstwafels met verschillende toppings

Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel

Borreltip: popcorn met vadouvankruiden

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.