JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Farro caprese – Italiaans granen met mozzarella, basilicum en tomaat

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Vroeger moest ik niets hebben van de wereldberoemde salade caprese, vooral door de tomaten die erin zitten. Ik was geen fan van tomaten en ben dat nog steeds niet heel erg. Maar de combinatie van mozzarella, basilicum en tomaat ben ik inmiddels gaan waarderen, ik gebruik ‘m vaak. Ik vind het daarom een uitdaging om deze drie ingrediënten op steeds andere manieren in te zetten. Deze variant met farro is mijn laatste combinatie. Farro is Italiaans graan, dat in Italië gebruikt wordt ter vervanging van pasta of rijst. Het graan is inmiddels prima te verkrijgen in de Nederlandse supermarkt, maar mocht je geen zin hebben om weer een nieuw product aan te schaffen, dan kun je de farro in onderstaand recept makkelijk vervangen voor pasta of rijst. Ik vind het een echt comfordfoodgerecht, ik hoop jullie ook. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze lauwwarme dinervariant van de salade caprese te maken voor 2 personen?

* 150 gram farro
* 300 gram cherrytomaatjes (ik neem de extra zoete variant)
* 150 gram mozzarellobolletjes (uitlekgewicht)
* twee bakjes basilicum of een basilicumplantje
* 1 teentje knoflook
* olijfolie extra virgine
* handje pijnboompitjes
* zeezout

Hoe maak je deze farro caprese?

Breng de farro in 500 ml water in een pan met zout aan de kook. Zet als het water kookt het vuur laag en laat de farro in 10 minuten gaar koken. Check aan het eind van de kooktijd of je nog een beetje water toe moet voegen. Giet na 10 minuten het resterende vocht af. Maak de basilicumolie tijdens het koken van de farro. Doe dit door de basilicum, het teentje knoflook, een snuf zeezout en een flinke scheut olijfolie met elkaar te vermengen in een vijzel of in de keukenmachine. Voeg peper toe en check de smaak. Je kunt eventueel nog zout of olie toevoegen. Snijd de tomaatjes doormidden. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan met een theelepeltje olie (op die manier worden de pijnboompitjes bruiner). Meng, als de farro afgegegoten is, de basilicumolie met het graan. Voeg de tomaatjes en de mozzarella toe. Garneer de borden met geroosterde pijnboompitjes.

Farro caprese
[print_link]

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • basilicum
  • diner
  • farro
  • mozzarella
  • tomaat
Vorige artikel
  • Zoet

Mindblowing Snickers-cupcakes

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Crispy vega-wraps met guacamole en zoetzure ui

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.