JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Flatbread met rode biet en geitenkaas

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Afgelopen week zette ik het recept voor flatbread online en ik beloofde jullie toen om mijn favoriete topping voor deze heerlijk zachte broodjes snel online te zetten. Zoals beloofd dus vandaag het recept voor flatbread met rode biet en geitenkaas.

De combinatie rode biet en geitenkaas zul je hoogstwaarschijnlijk nog wel een keer tegenkomen op mijn blog. Ik vind het namelijk een van de lekkerste combinatie die ik ken. In de herfst zal ik mijn favoriete pastasalade met rode biet, geitenkaas, alfalfa en veldsla op de site zetten (vind ik niet zo’n zomergerecht namelijk) en ook het recept voor plaattaart met rode biet en gekarameliseerde ui zullen jullie over een tijdje van mij krijgen. Nu eerst deze combinatie met flatbread. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke flatbreads met geitenkaas en biet voor 2 personen?

* 4 flatbreads (heb je geen zin om deze te maken, dan volstaan 4 pitabroodjes of 2 naans (naturel) ook)
* 300 gram gekookte bieten, in plakjes
* 125 ml creme fraiche
* 100 gram geitenkaas
* 1 rode ui, in ringen
* handje bieslook, kleingesneden of geknipt

Hoe maak je deze flatbreads met rode biet en geitenkaas?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met een eetlepel olijfolie op laag – middelhoog vuur en bak daarin de uiringen zachtjes totdat ze bruin en glazig zijn. Eventueel kun je nog een theelepel suiker toevoegen om de karamelisatie te versnellen. Breng de creme fraiche op smaak met peper en zout en smeer op iedere flatbread een laagje crème fraiche. Leg op ieder flatbread enkele plakjes biet en verdeel de uiringen daar weer over. Verkruimel nu de geitenkaas over de flatbreads. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de flatbreads hierop. Bak de flatbreads 10 minuten in de hete oven totdat de geitenkaas gesmolten is. Verdeel voor het serveren de bieslook over de flatbreads.

DSC_4450

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • biet
  • brood
  • kaas
Vorige artikel
  • Avondeten

Zelf flatbread maken

Lees verder
Volgende artikel
Kip Teriyaki
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: kip teriyaki

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.