Afgelopen week zette ik het recept voor flatbread online en ik beloofde jullie toen om mijn favoriete topping voor deze heerlijk zachte broodjes snel online te zetten. Zoals beloofd dus vandaag het recept voor flatbread met rode biet en geitenkaas.
De combinatie rode biet en geitenkaas zul je hoogstwaarschijnlijk nog wel een keer tegenkomen op mijn blog. Ik vind het namelijk een van de lekkerste combinatie die ik ken. In de herfst zal ik mijn favoriete pastasalade met rode biet, geitenkaas, alfalfa en veldsla op de site zetten (vind ik niet zo’n zomergerecht namelijk) en ook het recept voor plaattaart met rode biet en gekarameliseerde ui zullen jullie over een tijdje van mij krijgen. Nu eerst deze combinatie met flatbread. Enjoy!
Wat heb je nodig voor deze heerlijke flatbreads met geitenkaas en biet voor 2 personen?
* 4 flatbreads (heb je geen zin om deze te maken, dan volstaan 4 pitabroodjes of 2 naans (naturel) ook)
* 300 gram gekookte bieten, in plakjes
* 125 ml creme fraiche
* 100 gram geitenkaas
* 1 rode ui, in ringen
* handje bieslook, kleingesneden of geknipt
Hoe maak je deze flatbreads met rode biet en geitenkaas?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met een eetlepel olijfolie op laag – middelhoog vuur en bak daarin de uiringen zachtjes totdat ze bruin en glazig zijn. Eventueel kun je nog een theelepel suiker toevoegen om de karamelisatie te versnellen. Breng de creme fraiche op smaak met peper en zout en smeer op iedere flatbread een laagje crème fraiche. Leg op ieder flatbread enkele plakjes biet en verdeel de uiringen daar weer over. Verkruimel nu de geitenkaas over de flatbreads. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de flatbreads hierop. Bak de flatbreads 10 minuten in de hete oven totdat de geitenkaas gesmolten is. Verdeel voor het serveren de bieslook over de flatbreads.