JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Foodchallenge IKEA: garnalen-zalmburger met zoetzure venkel en limoenmayonaise

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Iets meer dan een week geleden hoorde ik dat ik mee mocht doen met de Foodchallenge van IKEA en Uit Paulines keuken. Een hele uitdaging, want IKEA zoekt uiteindelijk 1 winnaar die het nieuwe gerecht van de IKEA-restaurants bedenkt. Die winnaar krijgt naast eeuwige roem ook zijn droomkeuken en laat dat nu als muziek in mijn oren klinken 🙂

Foto 01-09-15 17 44 52

Van IKEA en Pauline ontving ik een mand met visproducten van IKEA met de opdracht om een gerecht te maken met minimaal 1 ingrediënt uit die mand. Meteen gingen bij mij de radertjes draaien en na wat brainstormen met ‘de man’ – die de komende dagen ook nog gaat broeden op zijn ideeën voor de ingrediënten uit de mand – kwam ik op deze burger uit. Ik wilde heel graag een klein beetje de Zweedse smaak behouden, maar ook niet geheel Zweeds gaan. Als je goed kijkt naar het assortiment van de IKEA-restaurants zie je namelijk dat de gerechten daar allang niet alleen maar Zweeds meer zijn. Wat mij betreft is deze burger heel goed geslaagd, maar laat me vooral weten wat jij ervan vindt! En vergeet niet ook zelf ideeën in te sturen! Dat kan nog tot en met 27 september. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 van deze heerlijke, grote burgers?

Voor de burgers
* 100 gram garnalen (gepeld)
* 125 gram zalmfilet
* 1 eiwit
* 1/2 chilipeper
* 2 takjes platte peterselie
* 1 theelepel oregano
* 2 eetlepels panko of paneermeel

Voor de zoetzure venkel
* 1 kleine venkelknol, met groen
* 2 deciliter water
* 40 gram suiker
* 1 deciliter rijst-, natuur- of wittewijnazijn
* 10 peperkorrels
* 1 eetlepel citroensap

Voor de limoenmayonaise
* 3 eetlepels mayonaise
* sap en rasp van 1/2 limoen

Overig
* veldsla
* 2 zachte broodjes

Hoe maak je deze lekkere burgers?

Begin met het maken van de burgers. Doe hiervoor de garnalen, het eiwit, de chilipeper, de platte peterselie en de oregano in een keukenmachine. Mix tot een redelijk gladde mix. Doe dan de zalm erdoorheen. Puls slechts 1 of 2 keer, het lekkerst is het als de zalm nog in brokjes te zien blijft. Maal de zalm dus niet tot moes. Check of de mix niet te nat is (hij mag niet aan je vingers blijven plakken), voeg anders de 2 eetlepels panko toe en eventueel nog een eetlepel meer als de mix te nat blijft. Breng de mix op smaak met wat peper en zout.

Maak 2 burgers van de mix en laat deze minimaal 15 minuten in de koelkast opstijven.

Doe het water, de suiker, de azijn, de peperkorrels en het citroensap in een steelpannetje en laat zachtjes warm worden totdat de suiker is opgelost. Snijd in de tussentijd de venkelknol in smalle plakjes. Houd het groen apart. Zet het vuur uit als de suiker in de azijn en het water opgelost is en leg de venkelplakjes in het azijn-watermengsel. Laat staan totdat de venkel en het mengsel afgekoeld zijn.

Maak nu de limoenmayonaise door de mayonaise te mengen met het limoenrasp en het limoensap. Breng op smaak met wat peper en zout.

Snijd de broodjes in twee helften en laat ze dichtschroeien in een (gril)pan.

Verhit vervolgens olie in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Bak de burgers ongeveer 3 minuten per kant gaar.

Je kunt nu de broodjes opmaken. Doe een halve eetlepel limoenmayonaise op ieder broodje. Leg daarop een klein handje veldsla en daarbovenop de garnalen-zalmburger. Leg hierop wat plakjes venkel en maak het af met wat venkelgroen en eventueel nog wat extra limoenmayo.

DSC_6096DSC_6126DSC_6121

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • burger
  • vis
Vorige artikel
  • Ontdekt!

JoorKitchen ontdekt…Provence

Lees verder
Volgende artikel
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet…. bij Villa Augustus

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

2 reacties
  1. Angelina schreef:
    5 september 2015 om 8:32 am

    Oeh dat ziet er lekker uit!!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      5 september 2015 om 8:51 am

      Dank je wel! Fijn om te horen 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.