JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Foodchallenge IKEA: Hasselback-aardappelen met knoflook en (blauwe) kaas

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Mijn eerdere post over Hasselbackaardappelen was lange tijd de meest gelezen post van mijn blog. Ik verbaasde mij daarover, aangezien ik voordat ik deze aardappelvariatie maakte nog nooit van Hasselback-aardappelen had gehoord. Ik was wel meteen verkocht toen ik ze at, wat misschien de populariteit van dit recept kan verklaren. Ik heb echter de rare tic dat ik al gemaakte recepten eigenlijk niet zo snel meer maak. Er is namelijk nog een hele wereld aan gerechten te ontdekken en ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen. Toch had ik laatst veel zin in Hasselback-aardappelen, dus maakte ik deze variatie. Ik gebruikte daarvoor kaas van IKEA, waardoor ik ook dit idee zal insturen voor de IKEA-foodchallenge. Maar ach, dit recept is ook zonder die vermelding heel erg lekker. Probeer maar, enjoy!

Wat heb je nodig om Hasselback-aardappelen te maken?

* aardappelen, vastkokend (ik gebruikte Roseval-aardappels)
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 teentje knoflook, in dunne schijfjes
* 50 gram (blauwe) kaas (ik gebruikte de blauwe kaas van IKEA, maar any other will do :-))
* grof zeezout

Hoe maak je deze ‘aardappel anders’?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig, je schilt de aardappelen namelijk niet. Snijd iedere aardappel over de breedte door, je maakt steeds 3-4 mm dikke schijfjes. Let op: je snijdt niet helemaal door! Je stopt steeds aan de onderkant, zodat de onderkant een geheel blijft. De beste manier om dit te doen, is door de aardappel in de lengte tussen twee snijplanken te leggen. Op die manier snijdt je niet makkelijk door de aardappel heen.

DSC_6229DSC_6231

Stop nu op 2 – 3 plekken per aardappel een schijfje knoflook en op 2-3 plekken een klein beetje (blauwe) kaas. Je kunt er ook voor kiezen om de kaas later over de aardappels te verkruimelen, je aardappels worden daar iets minder krokant van. Leg de aardappels vervolgens in een ovenschaal.

Leg de aardappels vervolgens in een ovenschaal. Bestrijk de aardappelen met dit olie of gesmolten boter. Zorg dat je ook goed tussen de schijfjes komt, maar doe dit wel voorzichtig, de aardappelen moeten niet breken. Schuif daarna de schaal in de oven bak de aardappels in 45 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de aardappelen voor het opdienen ruim met grof zeezout.

DSC_6252

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Lunch

Foodchallenge IKEA: Fredagstaco (tortilla met grönsaksbullar)

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Tagliatelle met pompoen en rozemarijnolie

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.