Voor het diner

Gastblog ‘de man’: Italiaanse paella met alleen vis

30 mei 2015

Na mijn gastblogs over vleesgerechten van de afgelopen weken, was het volgens mij tijd voor een vleesloosgerecht van mijn kant. Geen zorgen, de komende weken heb ik voldoende recepten vol vlees voor jullie. Denk aan kipnuggets, beef jerkey, anti-katerlunch en meer van dat alles. Maar voor vandaag houd ik het bij vis. Omdat dat ook best lekker is en ik ook weer niet perse iedere avond vlees hoef te eten. Deze Italiaanse versie van paella maakte ik doorgaans gewoon met kip en chorizo, maar voor Joor gebruikte ik deze keer alleen vis. Natuurlijk mis ik de smaak van de chorizo, maar ik vond deze versie ook lekker. Wil je toch liever vlees in je paella? Gebruik dan in plaats van de witvis 300 gram kippenbouten en 200 gram chorizo. Voeg die ingrediënten toe als je de ovenschaal voor de 1e keer uit de oven haalt. Halveer wel het aantal garnalen. Houd voor de rest het recept exact hetzelfde aan als hieronder beschreven. Knoeize!

Wat heb je nodig voor deze Italiaanse paella voor 4 personen?

* 175 gram witvis (wij gebruikten pangasius), in stukjes gesneden
* 20 rauwe garnalen (wij gebruikten de rauwe, ongepelde variant uit de diepvries van de AH), ontdooid
* 300 gram kleine pasta (wij gebruikten schelpjes)
* 250 gram romatomaatjes
* 1 rode ui, in ringen gesneden
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 3 takjes verse rozemarijn
* 800 ml bouillon van bouillonblokjes (wij gebruikten Maggi-blokjes)
* saffraandraadjes of 1 theelepel kurkuma
* verse basilicum

Hoe maak je deze simpele paella?

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de tomaatjes, de ui en de knoflook over een ovenschaal en giet er olijfolie over. Zet de schaal in de oven. Haal de schaal na 20 minuten uit de oven en voeg de pasta, de rozemarijn, de bouillon, de saffraandraadjes of de kurkuma, wat zeezout en zwarte peper toe. Zorg dat alles goed vermengd is. Zet de schaal terug in de oven. Voeg na 30 minuten de vis en de garnalen toe en laat nog 5 minuten in de oven staan. Bestrooi het gerecht voor het opdienen met wat verse basilicum.

VispaellaVispaella

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply