JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: kip teriyaki

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Het is alweer even geleden dat ik een gastblog schreef. Dus toen Joor afgelopen weekend voorstelde om zelf kip teriyaki te maken, was ik meteen om. Wij vinden namelijk allebei dat je zoveel mogelijk van dat soort gerechten moet proberen zelf te maken, zonder pakjes en zakjes. Dus als een van ons een idee heeft voor een gerecht waarvoor de meeste mensen een pakje uit de supermarkt zouden halen, is de ander meteen getriggerd om te gaan zoeken naar de ingrediënten en de bereidingswijze.

Dat gebeurde ook bij Joors idee voor kip teriyaki. We zochten op uit welke ingrediënten die saus meestal bestaat en bedachten wat voor ons en voor jullie het meest haalbaar zou zijn. Daarnaast moest het natuurlijk ook een recept worden dat je makkelijk vega zou kunnen maken. Joor gebruikte hiervoor de kipstuckjes van De Vegetarische Slager en die bleken eigenlijk zelfs een nog mooier* resultaat te geven.

(*maar mooier betekent natuurlijk niet lekkerder 😉 )

Ik geef je hieronder alleen het recept voor de kip teriyaki. Wij aten deze kip(stuckjes) met rijst (check deze tips voor het koken van rijst), sperzieboontjes en in stukken gesneden bosuitjes. Tip: haal kort voor het serveren de kip teriyaki uit de pan en roer de rijst door de achtergebleven saus in de pan waarin je net de kip hebt gebakken. Op die manier krijg je rijst meteen een saus en die heerlijke smaak van teriyaki. Knoeize!

Kip teriyaki

Wat heb je nodig voor kip teriyaki voor 2 personen?

  • 2 kippendijfilets of 1 bakje kipstuckjes van De Vegetarische Slager
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 1 1/2 theelepel sap van geraspte gember

Hoe maak je deze heerlijke kip teriyaki?

1. Bak de filets (of de kipstuckjes) in een pan op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten per kant tot ze aan beide kanten bruin zijn.

2. Haal de filets dan uit de pan en laat ze even rusten. Gebruik je kipstuckjes? Bak die dan iets korter.

3. Maak nu de teriyakisaus door de sojasaus, de mirin, de sherry, de suiker en het gembersap te mengen in een kom.

4. Giet vervolgens de saus in de pan en laat 3 minuten inkoken of tot het in ieder geval wat dikker geworden is.

5. Voeg vervolgens weer de filets (of de kipstuckjes) toe aan de pan en bak nog een paar minuten totdat de saus in de kip getrokken is en de kip gaar en glanzend is.

Kip teriyaki

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • man
  • oosters
  • vega
  • vlees
Vorige artikel
  • Avondeten

Flatbread met rode biet en geitenkaas

Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel

Dip van olijven, knoflook en geitenkaas

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.