JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Gepofte zoete aardappel met tonijnmayonaise

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Soms moet ik een beetje ‘streng’ zijn en ‘de man’ iets voorzetten wat hij minder lekker vindt. Zo is hij geen fan van zoete aardappel en vind hij tonijn uit blik en gesmolten kaas niet echt heel erg lekker. Logisch dus dat ik een tijdje geleden voorstelde om gepofte zoete aardappel met tonijnmayonaise en gesmolten oude kaas te maken. Ik vind dit namelijk een heel erg lekkere combinatie en ik denk dat meerdere mensen dat kunnen vinden. ‘De man’ smaakte me echter bijna of hij dan gewone aardappels zou kunnen krijgen, dus dat deed ik.

Helaas vergat ik dat zoete aardappels een heel andere kooktijd hebben dan gewone aardappels, waardoor ‘de man’ die avond heel gelukzalig – hij had immers een gewone aardappel gekregen in plaats van een zoete – aan een kneiterharde aardappel begon. Mislukt dus. Ik had de gewone aardappel ook 30 minuten in de oven gezet en niet voorgekookt (dat hoeft immers met zoete aardappelen niet) waardoor de aardappel absoluut niet gaar was. Ben je dus net als ‘de man’ geen fan van zoete aardappelen en wil je die vervangen door een gewone aardappel? Dat kan, maar verleng dan de oventijd met een half uur of kook de (kruimige!) aardappels even 10 – 15 minuten voor. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke gepofte aardappelen voor 2 personen?

* 2 grote zoete aardappelen (ik neem altijd de oranje variant)
* 1 blikje tonijnstukken op water
* 1 theelepel kappertjes
* 1 sjalotje, gesnipperd
* 2 eetlepels mayonaise
* 2 eetlepels kookroom
* 1/2 zakje geraspte (oude) kaas
* rucola
* olijfolie
* eventueel: pompoenpitjes en zonnebloempitjes

Hoe maak je deze lekkere gevulde aardappelen?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen goed onder de kraan, je laat de schil namelijk zitten. Doe de aardappels op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en wat zeezout. Zet ze vervolgens 30 minuten in de oven.

Meng in een schaal de uitgelekte tonijn met de kappertjes, het sjalotje, de mayonaise en de kookroom. Breng de mix op smaak met peper en zout. Let op: het is de bedoeling dat deze mix wat nattig is, anders droogt ‘ie straks heel erg uit als je ‘m in de oven zet.

Haal de gepofte aardappelen uit de oven en laat ze kort afkoelen. Zet ondertussen de grill van je oven aan.

Snijd de aardappelen overdwars in, maar snijd ze niet helemaal door! Haal de beide helften wat van elkaar zodat je de vulling erin kunt doen. Vul vervolgens iedere aardappel met minimaal 2 eetlepels tonijnmix. Strooi hierover de kaas en zet de aardappelen terug op de bakplaat. Laat de kaas in 5 minuten goudbruin grillen onder de gril.

Serveer de gepofte aardappelen met de rucola en de zonnebloem- en pompoenpitjes.

DSC_6595DSC_6589DSC_6603

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • tonijn
  • vis
Vorige artikel
  • Dessert

Tiramisu met limoncello

Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lunchtip: salade caprese met frambozen(azijn)

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.