JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten

Hartige taart met spinazie, tomaat en parmezaanse kaas

Total
42
Shares
0
0
42
0
0

Ik maakte afgelopen week de koelkast schoon. Wat een rottaakje, maar eens in de zoveel tijd moet dat echt. Zeker als je zoveel kookt als ‘de man’ en ik, er blijven altijd potjes en pakjes achterin de koelkast liggen die we vervolgens vergeten en niet meer gebruiken. Tijdens het schoon- en leegmaken van de koelkast kom ik die pakjes dan weer tegen.

Ik besloot afgelopen week om niet alleen de koelkast schoon te maken en ‘m uit te mesten, maar ook om te kijken of ik met alleen restjes uit de koelkast een maaltijd kon maken. Een soort van ‘koken uit je voorraadkast’ zeg maar. Ik vind dat altijd een leuke uitdaging en ook nog eens eentje die goed is voor je portemonnee. Het eten ligt immers al in je koelkast en de kans is groot dat je het anders weggooit. Deze hartige taart kwam voort uit dat experiment en hij lukte beter dan ik van tevoren had gedacht. Daarom zet ik ‘m nu voor jullie op het blog, wie weet kunnen jullie er ook nog wat restjes uit de koelkast mee opmaken. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze heerlijke hartige taart te maken voor 2 personen?

* 3 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
* 200 gram diepvriesspinazie, ontdooid en het vocht eruitgeknepen
* 1 tomaat, in blokjes
* 1 teentje knoflook, geperst
* 1/2 rode peper, in kleine stukjes
* 1 ui, gesnipperd
* 7 semi-zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
* 2 eieren
* 2 eetlepels room(kaas)
* 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
* 2 eetlepels panko of paneermeel
* peper en zout

Hoe maak je deze lekkere hartige taart?

Vet een kleine springvorm of ovenschotel in met boter. Bekleed ‘m met de plakjes bladerdeeg. Je zult ze waarschijnlijk een beetje moeten uitrekken. Strooi de panko of het paneermeel over de bodem, zo voorkom je dat de bodem heel erg nattig wordt.

Zet een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie glazig. Voeg vervolgens de rode peper toe en voeg na 1 minuut de spinazie, de tomaat en de zongedroogde tomaatjes toe. Laat op zacht vuur even pruttelen.

Meng in een kom de eieren met de room(kaas). Breng op smaak met peper en zout.

Schep de spinaziemix in de springvorm. Giet hier het eimengsel overheen en bestrooi de bovenkant met de parmezaanse kaas. Bak de taart in 20 – 30 minuten goudbruin en gaar.

DSC_7028

0
0
42
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • quiche
  • spinazie
  • taart
Vorige artikel
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit…. All day breakfast van TLT – The Little Things

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Frietjes van polenta en rozemarijn

Lees verder
Ook heel lekker
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.