Ik maakte afgelopen week de koelkast schoon. Wat een rottaakje, maar eens in de zoveel tijd moet dat echt. Zeker als je zoveel kookt als ‘de man’ en ik, er blijven altijd potjes en pakjes achterin de koelkast liggen die we vervolgens vergeten en niet meer gebruiken. Tijdens het schoon- en leegmaken van de koelkast kom ik die pakjes dan weer tegen.
Ik besloot afgelopen week om niet alleen de koelkast schoon te maken en ‘m uit te mesten, maar ook om te kijken of ik met alleen restjes uit de koelkast een maaltijd kon maken. Een soort van ‘koken uit je voorraadkast’ zeg maar. Ik vind dat altijd een leuke uitdaging en ook nog eens eentje die goed is voor je portemonnee. Het eten ligt immers al in je koelkast en de kans is groot dat je het anders weggooit. Deze hartige taart kwam voort uit dat experiment en hij lukte beter dan ik van tevoren had gedacht. Daarom zet ik ‘m nu voor jullie op het blog, wie weet kunnen jullie er ook nog wat restjes uit de koelkast mee opmaken. Enjoy!
Wat heb je nodig om deze heerlijke hartige taart te maken voor 2 personen?
* 3 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
* 200 gram diepvriesspinazie, ontdooid en het vocht eruitgeknepen
* 1 tomaat, in blokjes
* 1 teentje knoflook, geperst
* 1/2 rode peper, in kleine stukjes
* 1 ui, gesnipperd
* 7 semi-zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
* 2 eieren
* 2 eetlepels room(kaas)
* 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
* 2 eetlepels panko of paneermeel
* peper en zout
Hoe maak je deze lekkere hartige taart?
Vet een kleine springvorm of ovenschotel in met boter. Bekleed ‘m met de plakjes bladerdeeg. Je zult ze waarschijnlijk een beetje moeten uitrekken. Strooi de panko of het paneermeel over de bodem, zo voorkom je dat de bodem heel erg nattig wordt.
Zet een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie glazig. Voeg vervolgens de rode peper toe en voeg na 1 minuut de spinazie, de tomaat en de zongedroogde tomaatjes toe. Laat op zacht vuur even pruttelen.
Meng in een kom de eieren met de room(kaas). Breng op smaak met peper en zout.
Schep de spinaziemix in de springvorm. Giet hier het eimengsel overheen en bestrooi de bovenkant met de parmezaanse kaas. Bak de taart in 20 – 30 minuten goudbruin en gaar.