Voor het diner

JoorKitchen ontdekt…. broodje kibbeling met erwtenpuree

15 september 2015

Inmiddels ben ik alweer een tijdje bezig met bloggen en het bevalt me goed. Ik moet nog wel wennen aan de continue stroom van content die ik graag voor jullie wil hebben en houden, maar die dagelijkse posts zorgen juist ook voor overzicht en regelmaat (en daar houd ik eerlijk gezegd wel van). Bovendien is mijn blog een welkome afwisseling naast mijn baan voor de klas. Voor de klas staan vind ik nog steeds erg leuk en een mooie uitdaging, maar ik ben de afgelopen jaren niet voor niets van een fulltime baan naar een parttime baan gegaan. Voor mij bleek het onderwijs, en vooral alles eromheen, te heavy om fulltime te doen. Ik ben er niet rouwig om. Ik zie mezelf niet tot mijn 67e voor de klas staan en wie weet is mijn blog een mooie stap in de richting naar een baan buiten het onderwijs. Op dit moment vind ik het vooral fijn om beide dingen naast elkaar te doen.

Het mooie aan steeds meer content op de site is dat ik ook steeds wat meer naamsbekendheid aan het krijgen ben. Niet dat ik daar in eerste instantie een blog voor gestart ben, maar ik vind het een mooi ‘side effect’ van mijn dagelijkse schrijfsels. En het voordeel van meer naamsbekendheid is dat ik soms gevraagd word om iets te beoordelen of te testen. Enige tijd geleden werd ik bijvoorbeeld door IGLO gevraagd om haar nieuwe product, ovenkibbeling, te testen.

Kibbeling?
Ik ben gek op kibbeling, zeker na een tochtje over de markt op zaterdag. Met moeie voeten, tassen vol groente & fruit en dan even langs de viskraam voor een portie kibbeling, jammie. ‘De man’ en ik doen het niet vaak, dus als we het doen is het een echte traktatie. En we zijn niet de enigen met een voorliefde voor kibbeling, zo denkt IGLO. Om die reden bedacht het bedrijf de ovenkibbeling, zodat ‘je ook thuis kunt genieten van deze heerlijke vis.’

‘De man’ en ik gingen de uitdaging aan. We aten de kibbeling zoals we dat normaal doen met vissticks: op een broodje, met dopertwen-muntpuree ‘on the side’. Het recept voor die heerlijke puree vind je trouwens onderaan deze post 🙂 Benieuwd wat wij van de IGLO-kibbeling vonden? Lees dan snel verder!

Foto 06-09-15 19 01 49Foto 06-09-15 19 02 59

Oordeel?

De IGLO-kibbeling komt in twee diepvriesverpakkingen: eentje voor 2 personen van 245 gram en eentje voor 4 personen van 490 gram Respectievelijk kosten deze verpakkingen 2,99 en 4,99. Dat verschilt niet veel van de prijzen op de markt, hoewel je met deze ovenkibbeling wel het gemak hebt van thuis eten. De kibbeling kun je in je vriezer bewaren. Trek in kibbeling? Dan bak je ze 14 minuten in de oven.

Wat we vonden:

Lekker

* knapperige korst
* smaak van vis
* makkelijk te maken
* je hoeft er niet voor naar de markt
* minder vet dan op de markt
* portioneerbaar en in te vriezen

Minder lekker

* erg dikke korst, veel beslag
* erg zout
* geen stukjes vis, maar pulp
* wat droog

Dus?

IGLO-kibbeling voorziet, zegt ze zelf, in een behoefte: mensen willen ook thuis kibbeling eten en er niet alleen voor naar de markt of visboer gaan. Daarom ontwikkelde ze deze diepvriesvariant. Een voordeel is het zeker, dat je vanaf nu kibbeling in je eigen vriezer kunt hebben liggen en je deze kunt maken als je dat zelf wilt. Wij kwamen er verder alleen niet helemaal uit: IGLO-kibbeling heeft voordelen ten opzichte van marktkibbeling (minder vet, meer gemak), maar het product heeft ook nadelen. Zo was de korst voor ons wat te dik en was de vis zelf ook erg zout. Bovendien konden wij niet achterhalen of de kibbeling nu van hele stukken vis of van gepureerde vis gemaakt was. Juist dat is bij marktkibbeling wel te zien.

Al met al is dit volgens ons een nieuw, handig product dat vooral het gemak van de consument dient. Heb je geen markt of visboer in de buurt en wil je toch redelijk lekkere kibbeling? Dan is het een goed idee om deze kibbeling te kopen. Wil je liever wat gezonder bereide kibbeling? Ook dan kun je de ovenkibbeling van IGLO eens proberen. Maar anders is een ritje naar de markt ook een prima alternatief.

En wil je echt zelf kibbeling maken? Kijk dan eens naar dit recept voor visnuggets (oke, niet echt kibbeling, maar daar werken we nog aan 🙂 ).

DSC_6167

Voor erbij: doperwten-muntpuree

Erg lekker bij kibbeling of visnuggets is deze doperwten-muntpuree. Probeer het eens!

Wat heb je nodig voor deze supersnelle puree voor 2 personen?

* 1 aardappel, kruimig
* 400 gram doperwten
* 1/2 bosje munt

Hoe maak je deze lekkere doperwten-muntpuree?

Was de aardappel goed, je schilt ‘m niet (de meeste vitaminen van een aardappel zitten namelijk onder de schil, zonde om die weg te gooien). Snijd ‘m vervolgens in blokjes van ongeveer 1/2 centimeter. Doe de blokjes in een pannetje met wat zout. Zet de aardappelblokjes onder water en breng het water aan de kook. Kook ongeveer vijf minuten.

Voeg dan de bevroren doperwten toe. Breng weer aan de kook en kook nog 3 minuten. Giet de pan af en doe de inhoud ervan in een keukenmachine. Voeg de munt toe.

Laat draaien totdat je een mooie, fijne puree hebt. Eventueel kun je nog extra virgine olijfolie toevoegen om de puree nog smeuïger te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply