JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Linguine met basilicumroom en gegrilde groenten

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Twee weken geleden was ik voor mijn opleiding in Ermelo, in een typisch congreshotel. Met 30 (bijna-)communicatieprofessionals was ik daar bezig met het uitwerken van een live-casus voor een echte opdrachtgever. Een flinke stressopdracht, maar ook heel gaaf om te doen. Maar ook in dit congreshotel in Ermelo ging mijn liefde voor food op sommige momenten gewoon lekker voor. Zelfs mijn studiegenootjes zijn er inmiddels aan gewend dat ik mijn eten altijd eerst fotografeer voordat ik het opeet. Ze lachen me bijna niet meer uit als ik dat doe (;-) ) en wachten – net als ‘de man’ – heel lief totdat ik de foto’s gemaakt heb.

Tijdens het diner kreeg ik een heerlijke pastaschotel voorgeschoteld, van basilicumroom en gegrilde groenten. Ik wist meteen dat ik die thuis na wilde maken. En zo gezegd, zo gedaan. Dit is mijn versie van het onverwacht lekkere gerecht uit dat congrescentrum. Lekker licht, best gezond en binnen 20 minuten op tafel. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze lekkere pastaschotel te maken voor 2 personen?

* 180 gram linguine
* 100 ml kookroom
* 1 bakje basilicum
* 1 teentje knoflook, geperst
* 1 sjalotje, gesnipperd
* 1 courgette, in dikke reepjes
* 1 aubergine, in dikke reepjes
* 100 gram tomaten in kleine stukjes of tomberry’s
* 50 ml olijfolie
* eventueel: pijnboompitjes

Hoe maak je dit pastagerecht?

Meng als eerste de courgette- en auberginereepjes met de olijfolie. Zorg dat ieder reepje bedekt is met olie. Breng op smaak met peper en zout.

Blend in een blender de kookroom met de basilicum. Houd een paar blaadjes basilicum over voor de garnering. Zorg dat de basilicum na het mixen goed klein is. Kook vervolgens de linguine volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

Gril de reepjes courgette en aubergine in een grillpan. Zorg voor mooie grillstreepjes aan alle zijden.

Verwarm wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna de basilicumroom toe en laat op heel laag vuur warm worden.

Giet de linguine af en bewaar wat kookvocht. Doe vervolgens de linguine bij de room in de pan. Laat even doorwarmen.

Maak nu de borden op. Doe dit door de linguine over de borden te verdelen. Verdeel daar de gegrilde groenten en de tomaat over en lepel er nog wat room overheen. Garneer de borden met de overgebleven basilicum. Je kunt er eventueel nog wat (gebakken) pijnboompitjes aan toevoegen.

DSC_6502

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groente
  • pasta
  • room
Vorige artikel
  • Reviews hotspots

JoorKitchen ontdekt….De Pier

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Suikervrije chocolate chip cookies uit Het skinny six-kookboek van Chickslovefood

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.