Twee weken geleden was ik voor mijn opleiding in Ermelo, in een typisch congreshotel. Met 30 (bijna-)communicatieprofessionals was ik daar bezig met het uitwerken van een live-casus voor een echte opdrachtgever. Een flinke stressopdracht, maar ook heel gaaf om te doen. Maar ook in dit congreshotel in Ermelo ging mijn liefde voor food op sommige momenten gewoon lekker voor. Zelfs mijn studiegenootjes zijn er inmiddels aan gewend dat ik mijn eten altijd eerst fotografeer voordat ik het opeet. Ze lachen me bijna niet meer uit als ik dat doe (;-) ) en wachten – net als ‘de man’ – heel lief totdat ik de foto’s gemaakt heb.
Tijdens het diner kreeg ik een heerlijke pastaschotel voorgeschoteld, van basilicumroom en gegrilde groenten. Ik wist meteen dat ik die thuis na wilde maken. En zo gezegd, zo gedaan. Dit is mijn versie van het onverwacht lekkere gerecht uit dat congrescentrum. Lekker licht, best gezond en binnen 20 minuten op tafel. Enjoy!
Wat heb je nodig om deze lekkere pastaschotel te maken voor 2 personen?
* 180 gram linguine
* 100 ml kookroom
* 1 bakje basilicum
* 1 teentje knoflook, geperst
* 1 sjalotje, gesnipperd
* 1 courgette, in dikke reepjes
* 1 aubergine, in dikke reepjes
* 100 gram tomaten in kleine stukjes of tomberry’s
* 50 ml olijfolie
* eventueel: pijnboompitjes
Hoe maak je dit pastagerecht?
Meng als eerste de courgette- en auberginereepjes met de olijfolie. Zorg dat ieder reepje bedekt is met olie. Breng op smaak met peper en zout.
Blend in een blender de kookroom met de basilicum. Houd een paar blaadjes basilicum over voor de garnering. Zorg dat de basilicum na het mixen goed klein is. Kook vervolgens de linguine volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Gril de reepjes courgette en aubergine in een grillpan. Zorg voor mooie grillstreepjes aan alle zijden.
Verwarm wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna de basilicumroom toe en laat op heel laag vuur warm worden.
Giet de linguine af en bewaar wat kookvocht. Doe vervolgens de linguine bij de room in de pan. Laat even doorwarmen.
Maak nu de borden op. Doe dit door de linguine over de borden te verdelen. Verdeel daar de gegrilde groenten en de tomaat over en lepel er nog wat room overheen. Garneer de borden met de overgebleven basilicum. Je kunt er eventueel nog wat (gebakken) pijnboompitjes aan toevoegen.