Voor het diner

Lotusbroodjes met buikspek of ei

26 mei 2015

De leukste manieren om achter nieuwe combinaties en recepten te komen, is wat mij betreft veel zoeken, proberen en doen. Op die manier kom je af en toe uit je comfortzone en ontdek je nieuwe dingen die onverwachts lekker zijn. Ook koop ik soms een onbekend product om er vervolgens via internet een bereidingswijze of een recept voor te zoeken. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld op zoek naar een recept voor zwarte rijst en ‘black eyed peas’. Die twee producten vonden we bij de Turkse supermarkt en namen we mee ‘om mee te prutsen’. Toen ‘de man’ dus laatst krokant buikspek maakte, gingen we op zoek naar recept waarbij we buikspek konden gebruiken. We kwamen uit bij aziatische-ingredienten.nl en vonden een eenvoudige versie van een recept dat oorspronkelijk komt van David Chang van toprestaurant Momofuku in New York. We maakten ook een vega-variant en waren ontzettend verrast door de heerlijke combinatie van smaken in dit gerecht. Ik hoop dat jullie net zo verrast zijn als wij. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze heerlijke lotusbroodjes te maken voor 2 personen?

* 4 lotusbroodjes (koop je bij de toko)
* buikspek of 2 eieren en 2 eetlepels sojasaus
* 1 komkommer
* 1 eetlepel suiker
* 1 theelepel zout
* hoisinsaus
* 2 bosuitjes of lenteuitjes

Foto 11-05-15 13 48 45

Hoe maak je deze oosterse broodjes?

Start met het stomen van de lotusbroodjes. Dit kun je doen in een stoommandje, maar als je dat niet hebt, kun je het ook op de volgende manier doen. Zet een pan met daarin een klein laagje water op het vuur. Hang hier een zeef boven. Zorg dat de zeef het water niet raakt. Doe onder elk broodje een klein stukje bakpapier, zodat ze de zeef en elkaar niet raken. Verdeel de broodjes over de zeef en stoom ze in 10 minuten gaar en warm.
Maak ondertussen de zoetzure komkommer door de komkommer in plakjes te snijden en in een kommetje te mengen met het suiker en het zout. Laat minimaal 5 minuten staan. Snijd nu de bos- of lente-uitjes in reepjes. Klop in een kommetje de 2 eieren – als je de broodjes niet met buikspek maakt – los met de sojasaus en laat de omelet op laag vuur in een pannetje gaar worden. Snijd daarna in reepjes.
Snijd de gare broodjes doormidden en smeer ze in met wat hoisinsaus. Leg stukjes buikspek (eventueel warmgemaakt) of reepjes ei op het broodje. Leg daar wat komkommer en bosui bovenop. Serveer bijvoorbeeld met oosterse wortelsalade.

Lotusbroodjes met buikspek of eiDSC_2953

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply