JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
0
3K
  • Avondeten

Makkelijke rijstmaaltijd met restjes

  • 1 juni 2015
  • Geen reacties
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Ik heb soms niet zo’n zin om in de keuken te staan. Vooral na een lange dag werken, waarop ik veel gepraat en gedaan heb, is neerploffen op de bank met een boterham voor mijn gevoel de fijnste optie. Voor die avonden ben ik altijd op zoek naar een makkelijke maaltijd. En aangezien ik de laatste maanden veel verschillende dingen kook voor dit blog, heb ik ook vaak restjes over. Zonde om weg te gooien, maar doorgaans niet genoeg om er een hele avondmaaltijd mee te vullen. Vaak neemt ‘de man’ wat over is mee naar zijn werk voor de lunch, dus het zijn vooral de restjes onbewerkte ingrediënten, zoals groenten of rijst, die dan in de koelkast blijven liggen. Toen ik flink wat rijst over had na een avond cheaten met een takeaway Indische rijstschotel en er van de dag daarvoor nog een bakje blimi (mini-broccoli) was blijven liggen, bedacht ik deze makkelijke rijstmaaltijd voor restjes. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze makkelijke rijstmaaltijd te maken voor 2 personen?

* 200 gram rijst, liefst al gekookt en koud
* restjes groente (ik gebruikte (ontdooide) doperwten uit de diepvries en blimi), bij elkaar zo’n 300 gram
* 2 bosuitjes
* 1 eetlepel sojasaus
* 1 eetlepel chilisaus
* 1/2 limoen
* 1 teentje knoflook, in kleine stukjes
* 1/2 chilipeper, zonder de zaadlijsten, in stukjes
* 2 eieren
* platte peterselie of een ander vers groen kruid

Hoe maak je deze makkelijke rijstschotel?

Als je geen rijst over hebt, start dan met het koken van de rijst. Gebruik eventueel deze tips. Laat de rijst zoveel mogelijk afkoelen voordat je ‘m gebruikt. Lukt dat niet? Voeg dan de rijst pas op het laatst toe. Heb je koude rijst? Maak dan eerst het sausje. Doe dit door de sojasaus, de chilisaus en het sap van de halve limoen door elkaar te mengen. Zet vervolgens een hapjespan of wok met een scheutje olie op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook en het chilipepertje 1 minuut. Voeg dan de groenten toe en bak 2 minuten goed door. Voeg nu de koude rijst toe. Warm goed door en haal de rijstkorrels waar nodig wat uit elkaar (koude rijstkorrels plakken snel aan elkaar vast). Doe de deksel op de pan en laat de rijst in 2 minuten goed warm worden. Roer in de tussentijd de twee eieren los in een kommetje. Als de rijst warm is, schuif je de rijst naar 1 kant van de pan. De eieren voeg je toe aan de andere kant van de pan. Laat ze warm worden en stollen, roer de eieren wel goed door. Je krijgt zo scrambled eggs. Is dat gelukt, roer dan de eieren voorzichtig door de groenten & rijst. Voeg nu het sausje toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer met platte peterselie.

Makkelijke rijstmaaltijd

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • diner
  • rijst
  • snel
Vorige artikel
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: Italiaanse paella met alleen vis

  • 30 mei 2015
Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Pizzarolletjes met zelfgemaakt pizzadeeg

  • 5 juni 2015
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

  • 30 maart 2021
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

  • 23 maart 2021
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

  • 16 maart 2021
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

  • 9 maart 2021
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT TAKES A VILLAGE... WHERE'S MY VILLAGE?| Oh jee! Ik heb alweer te lang niets gepost op mijn feed. Het was even wat stiller hier en dat komt niet alleen omdat we allemaal 2 weken ziek zijn geweest door 1 of ander verkoudheidsvirus waardoor alle 18 kindjes en alle leidsters van het KDV ziek werden 🙈 (en allemaal getest en negatief bevonden btw). Wat voelden we ons geïsoleerd de afgelopen weken, met zn allen verplicht thuis.⁠ 165 65
ETON MESS | Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen 😁⁠ 116 20
PASEN! | Jeetje, ik ben er nog niet aan gewend dat de tijd zó snel kan gaan als je kleine kindjes hebt 🙈 Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we (en jullie denk ik ook) Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je (jep, laten we het positief houden 😄 )⁠ 110 24
JURGENS ANTI-KATERLUNCH | Op dit moment hebben we absoluut geen wild leven. Lees: we zijn blij als we om 7 uur op de bank kunnen ploffen met een bord (opgewarmd) eten en een koude thee. Weinig rock & roll hier 🙈⁠ 134 19
VIJGENTAART MET GEITENKAAS | Laatst werd me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor recepten op mijn blog. De meeste recepten op mijn blog, zo ongeveer 99 procent 😉, bedenk en ontwikkel ik zelf. Van tevoren heb ik ongeveer een idee welke ingrediënten ik ga gebruiken en ik vind vaak nog iets in de koelkast of voorraadkast en zo ontstaan de meeste recepten. De ene keer heel succesvol, soms ook best behoorlijk smerig. Wees gerust, alleen als ze lekker genoeg zijn, krijgen ze een plekje tussen de rest van mijn recepten op het blog 😉⁠ 142 15
NAANPIZZA (RECEPT IN TEKST!) | Tijd voor een nieuw snel recept dat je kunt maken voor de lunch of als makkelijk avondeten. Ik ben fan van dit soort recepten, maar dat weten jullie inmiddels. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik niet zo vaak met paprika kook. Op de een of andere manier zit deze groente niet snel in mijn hoofd als ik iets ga maken. Stom, want het is een multi-veelzijdige groente die ook nog eens lekker kleurt op je bord. Tijd dus voor deze heerlijke en makkelijke pizza van naan met tonijn, mais en paprika. Want deze wil je proeven, geloof mij 😄⁠ 152 30
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?