JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Mexicaanse ovenschotel met bonen

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Toegegeven, er komt bij ons ook best wel eens een gerecht op tafel dat niet helemaal from scratch is gemaakt en samengesteld. Soms wint gemak het nu eenmaal van de wens om alles zoveel mogelijk zelf te bereiden. ‘De man’ heeft een drukke baan en ook ik ben meerdere dagen per week (te) laat thuis. Geen van ons beiden heeft dan vaak nog zin om boodschappen te doen en lang in de keuken te staan. Om die reden hebben we om de week (en soms iets vaker) de HelloFresh-box. En sommige dagen trekken ook wij dus wel eens een pot uit de supermarkt omdat dat soms gewoon voor je gevoel iets sneller is.

Zo kwam afgelopen weekend deze Mexicaanse ovenschotel op tafel. ‘De man’ en ik zijn druk bezig met de herinrichting van de woonkamer en na een dag meubels shoppen en een rondgang langs vier (!) verschillende bouwmarkten hadden we ‘s avonds geen van beiden zin meer om lang in de keuken te staan. De verleiding van eten laten bezorgen lag op de loer, totdat ik me deze ovenschotel herinnerde die ik vroeger (toen ik jong was 😉 ) nog weleens maakte. Ik pimpte ‘m deze keer wel iets meer op. Het resultaat was niet alleen makkelijk, maar ook erg lekker en vullend. Enjoy!

Oh, en wil je een nog makkelijker variant? Kies dan in plaats van 2 maïskolven een blikje mais en voeg deze toe aan de ovenschotel. Easy does it 🙂

Wat heb je nodig voor deze makkelijke ovenschotel voor 2 personen?

* 1 pot Mexicaanse bonenschotel van HAK
* 6 mini-tortilla’s
* 1 avocado, in plakjes gesneden
* 2 handjes tortillachips
* 50 gram Gruyere (of een andere (geraspte) kaas die je lekker vindt), geraspt
* 2 maiskolven, zonder de bladeren
* klein handje koriander, fijngesneden

Hoe maak je deze lekkere Mexicaanse schotel?

Breng in een grote pan een flinke hoeveelheid water aan de kook (de maiskolven moeten onder water staan). Doe geen zout in het water, dat beïnvloedt de smaak van de maiskolven op een niet lekkere manier. Verwarm ook de oven voor op 180 graden.

Doe, als het water kookt, de maiskolven in het water. Kook ze voor 20 minuten.

Doe de bonenschotel in een ovenschaal en verkruimel daar de tortillachips over. Verdeel hier de kaas over. Zet de schotel in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 15 minuten totdat de kaas gesmolten en bruin is.

Verwarm in de tussentijd de tortilla’s op een grillpan (bestrijk ze dan van tevoren even met wat (olijf)olie) of in de oven bij de schotel.

Haal de maiskolven uit het water na 20 minuten en leg ze op de borden. Serveer er eventueel wat boter bij om eroverheen te smeren. Verdeel de schijfjes avocado voor het serveren over de warme ovenschotel en verdeel daaroverheen een flinke dot crème fraiche. Serveer de tortilla’s bij de ovenschotel en de maiskolven.

DSC_5981

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bonen
  • oven
Vorige artikel
  • Antwerpen
  • Ontdekt!

JoorKitchen ontdekt… Antwerpen #1

Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lunchtip: focaccia met nectarine, brie en rucolapesto

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.