JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Pinkstertip: sjieke wortel-courgettetaart

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Eten moet niet alleen lekker zijn, maar er ook lekker uitzien. Dat lukt niet altijd. Koekjes bijvoorbeeld zien er doorgaans niet echt mooi uit, maar zijn wel heerlijk. Andersom kan ook: de taart die ik laatst maakte zag er heerlijk uit, maar smaakte nergens naar omdat ik de melk vergeten was toe te voegen (jep, echt waar). Maar soms zijn er van die recepten die niet alleen lekker zijn en simpel te maken, maar die er ook heerlijk uitzien zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. Deze avocado’s zijn daar wat mij betreft een goed voorbeeld van. En deze taart is dat ook. Extra voordeel bij deze hartige wortel-courgettetaart is ook nog eens dat hij licht verteerbaar is en vol groenten zit. Wat wil je nog meer? Enjoy!

Wat heb je nodig om deze mooie groentetaart te maken?

* hartigetaartdeeg (ik gebruikte het deeg van Marks en Spencer)
* 2 winterwortelen
* 2 courgettes
* 5 eieren
* 125 gram creme fraiche
* 100 gram geitenkaas
* 2 takjes rozemarijn

Hoe maak je deze heerlijke wortel-courgettetaart?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Start dan met het ontdooien van het taartdeeg. Je kunt ook zelf heel makkelijk deeg maken, maar daar ben ik soms te lui voor. Ik gebruikte het deeg van Marks en Spencer Den Haag, waar je ook een Foodhall vindt met allerlei producten die je in de Nederlandse supermarkten niet vindt.

Deeg hartige taart Marks en Spencer

Bekleed, als het deeg ontdooid is, een ingevette springvorm met losse bodem (omtrek 26 of 28 centimeter) met het deeg. Klop de eieren los met de creme fraiche. Haal de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd deze. Voeg ze toe aan de eimix. Breng de mix op smaak met peper en zout. Snijd of schaaf de wortels en de courgettes in de lengte in lange, dunne plakken. Begin nu met het opbouwen van je taart. Doe dit door een plak wortel of courgette helemaal op te rollen en in het midden van je taart te zetten. Draai daar steeds afwisselend een reep courgette of wortel omheen totdat je hele taartbodem gevuld is. Lukt dat niet (zoals bij mij het geval was)? Dan kun je de overgebleven ruimte vullen met stukjes courgette en wortel.
Als de hele taartbodem gevuld is, giet je het eimengsel over de courgette en wortel heen. Kruimel vervolgens de geitenkaas over de taart en zet de taart in de oven. Laat in 45 minuten gaar worden. Laat de taart na het bakken nog even afkoelen voordat je ‘m aansnijdt, dan is hij makkelijker te snijden.

Wortel-courgettetaart

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • courgette
  • diner
  • taart
  • wortel
Vorige artikel
  • Tips & tricks

Zelf paneermeel (panko) maken

Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel

Pinkstertip: borrelhapje doperwtendip en kwartelei

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

3 reacties
  1. Sander van Dormolen schreef:
    13 januari 2019 om 10:24 am

    Ziet er weer heerlijk uit! Ik ga hem zeker een keer maken, maar 1 ding moet ik wel zeggen hoor πŸ˜‰ Hartig taart deeg ontdooien klinkt als meer werk dan het zelf te maken.

    Ik gooi 300gr. bloem, 2 eieren, 150gr boter en een snufje zout in de staande mixer en ik heb in een paar minuten heerlijk vers deeg. Ik heb mezelf gezworen nooit meer verpakt te nemen.

    Maar ik snap het hoor, je komt niet elke dag in zo’n winkel haha. Leuk dat je weer begonnen bent trouwens. Ik heb een hele tijd af en toe eens gekeken en toen ik dacht dat er niks meer kwam ben je weer begonnen. Leuk.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      13 januari 2019 om 10:54 am

      Hee wat leuk om van je te horen πŸ™‚ Ik ben het helemaal met je eens hoor, zelf deeg maken is zooooo makkelijk! Ik merk alleen dat het mensen soms afschrikt, dus eens in de zoveel tijd maak ik een recept met voorverpakt deeg. En ik heb zelf ook weleens zin in gemak πŸ˜‰ En ik ben inderdaad weer begonnen, dus vanaf nu regelmatig nieuwe recepten!

      Beantwoorden
      1. Sander van Dormolen schreef:
        16 januari 2019 om 11:33 pm

        Top! Ik hou het in de gaten.

        Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.