Eten moet niet alleen lekker zijn, maar er ook lekker uitzien. Dat lukt niet altijd. Koekjes bijvoorbeeld zien er doorgaans niet echt mooi uit, maar zijn wel heerlijk. Andersom kan ook: de taart die ik laatst maakte zag er heerlijk uit, maar smaakte nergens naar omdat ik de melk vergeten was toe te voegen (jep, echt waar). Maar soms zijn er van die recepten die niet alleen lekker zijn en simpel te maken, maar die er ook heerlijk uitzien zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. Deze avocado’s zijn daar wat mij betreft een goed voorbeeld van. En deze taart is dat ook. Extra voordeel bij deze hartige wortel-courgettetaart is ook nog eens dat hij licht verteerbaar is en vol groenten zit. Wat wil je nog meer? Enjoy!
Wat heb je nodig om deze mooie groentetaart te maken?
* hartigetaartdeeg (ik gebruikte het deeg van Marks en Spencer)
* 2 winterwortelen
* 2 courgettes
* 5 eieren
* 125 gram creme fraiche
* 100 gram geitenkaas
* 2 takjes rozemarijn
Hoe maak je deze heerlijke wortel-courgettetaart?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Start dan met het ontdooien van het taartdeeg. Je kunt ook zelf heel makkelijk deeg maken, maar daar ben ik soms te lui voor. Ik gebruikte het deeg van Marks en Spencer Den Haag, waar je ook een Foodhall vindt met allerlei producten die je in de Nederlandse supermarkten niet vindt.
Bekleed, als het deeg ontdooid is, een ingevette springvorm met losse bodem (omtrek 26 of 28 centimeter) met het deeg. Klop de eieren los met de creme fraiche. Haal de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd deze. Voeg ze toe aan de eimix. Breng de mix op smaak met peper en zout. Snijd of schaaf de wortels en de courgettes in de lengte in lange, dunne plakken. Begin nu met het opbouwen van je taart. Doe dit door een plak wortel of courgette helemaal op te rollen en in het midden van je taart te zetten. Draai daar steeds afwisselend een reep courgette of wortel omheen totdat je hele taartbodem gevuld is. Lukt dat niet (zoals bij mij het geval was)? Dan kun je de overgebleven ruimte vullen met stukjes courgette en wortel.
Als de hele taartbodem gevuld is, giet je het eimengsel over de courgette en wortel heen. Kruimel vervolgens de geitenkaas over de taart en zet de taart in de oven. Laat in 45 minuten gaar worden. Laat de taart na het bakken nog even afkoelen voordat je ‘m aansnijdt, dan is hij makkelijker te snijden.
3 reacties
Ziet er weer heerlijk uit! Ik ga hem zeker een keer maken, maar 1 ding moet ik wel zeggen hoor π Hartig taart deeg ontdooien klinkt als meer werk dan het zelf te maken.
Ik gooi 300gr. bloem, 2 eieren, 150gr boter en een snufje zout in de staande mixer en ik heb in een paar minuten heerlijk vers deeg. Ik heb mezelf gezworen nooit meer verpakt te nemen.
Maar ik snap het hoor, je komt niet elke dag in zo’n winkel haha. Leuk dat je weer begonnen bent trouwens. Ik heb een hele tijd af en toe eens gekeken en toen ik dacht dat er niks meer kwam ben je weer begonnen. Leuk.
Hee wat leuk om van je te horen π Ik ben het helemaal met je eens hoor, zelf deeg maken is zooooo makkelijk! Ik merk alleen dat het mensen soms afschrikt, dus eens in de zoveel tijd maak ik een recept met voorverpakt deeg. En ik heb zelf ook weleens zin in gemak π En ik ben inderdaad weer begonnen, dus vanaf nu regelmatig nieuwe recepten!
Top! Ik hou het in de gaten.