JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Restjessoep: asperge en prei

Total
1
Shares
1
0
0
0
0

Het is weer aspergetijd, op eetgebied een van de beste tijden van het jaar. Asperges zijn zo lekker. Dit witte goud is heerlijk met zalm, met ei en hollandaisesaus, in een hartige taart of als soep. Helaas duurt de tijd dat je witte asperges kunt eten maar kort, dus wil ik er het beste uit halen. Toen wij laatst asperges aten bij mijn ouders, heb ik de aspergeresten meegenomen naar huis, want wie weet. Misschien lukte het om ook iets lekkers te maken van de resten van de asperges: de schillen en de houten onderkanten van het witte goud. Wat mij betreft is dat gelukt, door bouillon te trekken van de aspergeschillen en deze bouillon aan te vullen met prei, groene kruiden en zoete aardappel. Een lekker hartige restjessoep. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze restjessoep voor 2 personen te maken?

* aspergeschillen en -onderkantjes (ik gebruikte de resten van ongeveer 8 ons asperges)
* 1 – 2 blokjes groentebouillon
* 450 gram prei
* 200 gram zoete aardappel, in stukjes
* een paar takjes verse tijm
* een paar takjes salie
* 1 laurierblad
* 1 teentje knoflook
* 1 ui
* 1 theelepel kerrie
* om te serveren: zalmsnippers en kookroom

Hoe maak je deze asperge-preisoep?

Start met het maken van bouillon. Doe je de aspergeschillen en -onderkantjes in een soeppan met 800 ml water en 1 of 2 bouillonblokjes. Ik gebruikte 2 bouillonblokjes, maar vond dat uiteindelijk te zout. Gebruik dus liever 1 bouillonblokje en stel later de smaak bij. Dat is makkelijker dan achteraf een te zoute soep minder zout maken. Vorm nu een bundeltje van de verse tijm en salie en voeg dit bundeltje samen met het laurierblad toe aan de bouillon.

Foto 27-04-15 09 29 54

Laat de bouillon 30 minuten trekken. Snip ondertussen het uitje en snijd het knoflookteentje klein. Snijd de zoete aardappel in stukjes en de prei in reepjes. Giet de pan met de aspergebouillon na de kooktijd leeg boven een vergiet en vang de bouillon op in een andere pan. Bewaar de bouillon voor later. De aspergeresten, het bundeltje kruiden en het laurierblad kun je weggooien.
Fruit in een pan de ui en de knoflook op middelhoog vuur. Na 2 minuten is de ui glazig. Voeg nu de theelepel kerrie toe en roer het mengsel even door. Voeg nu de preireepjes en de zoete aardappel toe. Schep ook nu even om. Als laatste voeg je de aspergebouillon toe. Laat de soep nu 20 minuten koken. Pureer de soep na 20 minuten met een staafmixer of in de blender. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer de soep voor opdienen met wat kookroom en zalmsnippers. Lekker met warm stokbrood. En heb je nog wat asperges over? Die smaken ook heerlijk als garnering in deze soep.

Foto 27-04-15 10 13 03

1
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • asperge
  • diner
  • prei
  • soep
Vorige artikel
  • Dessert

Een droom van een toetje: ile flottante

Lees verder
Volgende artikel
Ravioli spinazie ricotta citroen
  • Avondeten

Snelle ravioli met spinazie en citroenroomsaus

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.