Voor het diner

Snelle lasagne van ravioli

28 augustus 2015

Het is alweer een tijdje geleden dat ‘de man’ en ik in Frankrijk waren, waar we heerlijk aten en kookten en veel inspiratie opdeden voor recepten om thuis te maken. Een van de laatste avonden van de vakantie aten we in Buis-les-baronnies, de grootste plaats in de buurt van onze B&B, op advies van de B&B-eigenaren. We zochten een adresje waar we lekker en typische Frans konden eten. We aten daar een driegangenlunch, waaraan we goed konden zien dat de streek waar we waren ook veel Italiaanse invloeden heeft. Een van de gerechten die ik at was namelijk een ovenravioli met bechamelsaus. Heerlijk was het, dikmakend veel en zwaar, maar ik heb zitten smullen. Ik wilde thuis een iets lichtere variant gaan maken.

Eerder al vertelde ik dat ik bij het bladeren door het Donna Hay-kookboek zeer veel inspiratie opdeed. Ik kwam er ook een idee voor supersimpele raviolilasagne tegen en dat was het definitieve signaal om het ravioligerecht uit Frankrijk zelf na te gaan maken. Het resultaat was een makkelijk en licht ovengerecht. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze lekker simpele raviolilasagne voor 2 personen?

* 200 gram verse ravioli (ik gebruikte de volkoren-kaas-spinazievariant van de AH)
* 1 courgette, in dunne schijfjes
* 1 bakje mascarpone
* rasp van 1 citroen
* sap van 1/2 citroen
* 50 gram peccorino of parmezaan, geraspt
* peper en zout

Hoe maak je deze raviolilasagne?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng in de tussentijd de citroenrasp en het citroensap door de mascarpone. Klop de mix los en breng deze op smaak met peper en zout.

Giet de ravioli af als deze gaar is en meng de ravioli met de helft van de mascarponemix.

Vul nu de ovenschaal(tjes). Doe dit door eerst een laag ravioli aan te brengen. Daaroverheen een laag courgette en een dun laagje mascarponemix. Ga zo door totdat alle ingredienten in de schaal(tjes) zitten.

DSC_5762DSC_5763

Eindig de laagjes met een laagje mascarponemix en strooi daar de geraspte kaas overheen. Zet de lasagne 15 minuten in de oven totdat de bovenkant bruin is.

DSC_5791DSC_5769

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply