JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Tagliatelle met pompoen en rozemarijnolie

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Het is herfst! Dat merken we op dit moment vooral aan de hoeveelheid neerslag die er de afgelopen dagen al valt en de temperatuur die lager wordt. Gelukkig heeft de herfst ook mooie dingen, zoals alle herfstgerechten die ik op dit moment al in mijn hoofd heb. De herfst staat voor mij voor aardse smaken, bijvoorbeeld van pompoen, kastanjechampignons en zoete aardappel. Ik heb nu al zin om die gerechten te maken en met jullie te delen! Ik start vandaag met deze lekkere herfstpastaschotel, die makkelijk te maken is en wat mij betreft echt smaakt als de herfst. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze lekkere herfstschotel voor 2 personen?

* 150 – 200 gram tagliatelle (ik gebruike lasagnevellen die ik in reepjes sneed)
* 400 gram (schoongemaakte) pompoen, in blokjes van 1 cm
* 200 gram kastanjechampignons, in schijfjes
* 1 eetlepel creme fraiche
* 50 gram geitenkaas
* handje platte peterselie, kleingesneden
* 2 takjes rozemarijn
* olijfolie
* grof zeezout

Hoe maak je dit herfstige pastagerecht?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een halve theelepel grof zeezout in de vijzel. Rits de blaadjes van 1 takje rozemarijn en doe deze ook in de vijzel. Vijzel de blaadjes en het zeezout totdat dit een papje wordt. Voeg dan 2 – 3 eetlepels olijfolie toe totdat je een egaal papje krijgt.

DSC_6376

Leg de stukjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet hier de rozemarijnolie overheen en mix goed door zodat ieder stukje pompoen met olie is bedekt. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Je kunt eventueel nog een takje rozemarijn mee laten roosteren.

DSC_6378

Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak daarin de kastanjechampignons totdat deze bruin zijn. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

Haal de stukjes pompoen uit de oven en check of ze gaar zijn.

Giet vervolgens na het koken de pasta af en bewaar wat kookwater. Voeg een lepel creme fraiche toe aan de pan met kastanjechampignons en bak heel even door. Voeg dan de uitgelekte pasta toe en roer even om.

Schep de pasta met de kastanjechampignons op een bord en verdeel daar de pompoenstukjes over. Brokkel daar vervolgens de geitenkaas overheen en verdeel daarover de kleingesneden platte peterselie.

DSC_6402

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • geitenkaas
  • pasta
  • pompoen
Vorige artikel
  • Avondeten

Foodchallenge IKEA: Hasselback-aardappelen met knoflook en (blauwe) kaas

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Foodchallenge IKEA: visstoofpotje

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.