voor de vegetarier Voor het diner

Tagliatelle met pompoen en rozemarijnolie

24 september 2015

Het is herfst! Dat merken we op dit moment vooral aan de hoeveelheid neerslag die er de afgelopen dagen al valt en de temperatuur die lager wordt. Gelukkig heeft de herfst ook mooie dingen, zoals alle herfstgerechten die ik op dit moment al in mijn hoofd heb. De herfst staat voor mij voor aardse smaken, bijvoorbeeld van pompoen, kastanjechampignons en zoete aardappel. Ik heb nu al zin om die gerechten te maken en met jullie te delen! Ik start vandaag met deze lekkere herfstpastaschotel, die makkelijk te maken is en wat mij betreft echt smaakt als de herfst. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze lekkere herfstschotel voor 2 personen?

* 150 – 200 gram tagliatelle (ik gebruike lasagnevellen die ik in reepjes sneed)
* 400 gram (schoongemaakte) pompoen, in blokjes van 1 cm
* 200 gram kastanjechampignons, in schijfjes
* 1 eetlepel creme fraiche
* 50 gram geitenkaas
* handje platte peterselie, kleingesneden
* 2 takjes rozemarijn
* olijfolie
* grof zeezout

Hoe maak je dit herfstige pastagerecht?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een halve theelepel grof zeezout in de vijzel. Rits de blaadjes van 1 takje rozemarijn en doe deze ook in de vijzel. Vijzel de blaadjes en het zeezout totdat dit een papje wordt. Voeg dan 2 – 3 eetlepels olijfolie toe totdat je een egaal papje krijgt.

DSC_6376

Leg de stukjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet hier de rozemarijnolie overheen en mix goed door zodat ieder stukje pompoen met olie is bedekt. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Je kunt eventueel nog een takje rozemarijn mee laten roosteren.

DSC_6378

Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak daarin de kastanjechampignons totdat deze bruin zijn. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

Haal de stukjes pompoen uit de oven en check of ze gaar zijn.

Giet vervolgens na het koken de pasta af en bewaar wat kookwater. Voeg een lepel creme fraiche toe aan de pan met kastanjechampignons en bak heel even door. Voeg dan de uitgelekte pasta toe en roer even om.

Schep de pasta met de kastanjechampignons op een bord en verdeel daar de pompoenstukjes over. Brokkel daar vervolgens de geitenkaas overheen en verdeel daarover de kleingesneden platte peterselie.

DSC_6402

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply