JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

tortillataart7

Net als vorig jaar doe ik dit jaar ook weer met veel enthousiasme mee met de TexMex-challenge van Francesca Kookt en Santa Maria. Vorig jaar leverde dat namelijk enkele erg lekkere recepten op. Weet je nog? Deze tortilla’s met garnalen en guacamole zijn nog steeds een van mijn favo-gerechten en ook deze Mexicaanse bonenschotel staat hier nog steeds af en toe op tafel. Tijd dus voor een nieuwe ronde! Ik start deze TexMex-challenge met deze heerlijke, vegetarische tortillataart. 

Een taart van tortilla’s had ik nog nooit eerder gemaakt, maar ik heb er wel vaker foto’s van gezien. En iedere keer dat ik zo’n foto zag bedacht ik me dat ik zoiets ook een keer wilde maken. Zo’n Mexicaanse taart ziet er zo feestelijk uit! De keus voor mijn eerste TexMex-gerecht was dan ook snel gemaakt. En natuurlijk is deze taart vegetarisch, want juist de Mexicaanse keuken leent zich daar goed voor. Veel ingredienten die ze in Mexico en / of in de TexMex-keuken op tafel zetten zijn namelijk vol van smaak, stevig van bite en een prima alternatief voor vlees.

Ik at zelf deze taart met salsa van granaatappel. Een erg lekkere combinatie! Tijd dus om dit recept snel op tafel te zetten. Enjoy!

tortillataart6

Wat heb je nodig voor een tortillataart voor 3-4 personen?

  • 6 tortilla’s
  • 1 potje milde salsa van 200 gram
  • 300 gram spinazie
  • 200 gram zoete aardappel, gekookt en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rood en 1 groen pepertje, fijngesneden
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 150 gram geraspte kaas (ik gebruikte mozzarella)
  • 150 gram manchegokaas
  • peper en zout

ook nodig

  • koekenpan met deksel – groot genoeg om een tortilla in te leggen
  • creme fraiche
  • koriander

tortillataart5

Hoe maak je deze lekkere taart van tortilla’s?

1. Fruit de ui en de pepertjes in een pan met olie op middelhoog vuur. Fruit ze in ongeveer 5 minuten zacht.

2. Voeg vervolgens de zoete aardappel, de blokjes tomaat en de spinazie toe. Roerbak de groenten totdat de spinazie geslonken is.

3. Voeg vervolgens 100 gram geraspte kaas en alle manchegokaas (in brokjes) toe aan de groenten. Haal de pan van het vuur en laat de kaas zachtjes smelten.

4. Verwarm de tortilla’s kort in de magnetron totdat ze zacht en fluffy zijn.

5. Zet vervolgens een koekenpan op laag vuur. Deze koekenpan moet groot genoeg zijn om de tortilla’s in te leggen.

tortillataart3

 

6. Leg de eerste tortilla in de pan en bestrijk ‘m met 1/6 deel van de salsa. Leg er vervolgens 1/6 deel van het groentenmengsel op.

7. Leg de tweede tortilla op de eerste en herhaal de stap hierboven. Doe dit tot je tortilla’s, de salsa en het groentenmengsel op is. Je eindigt op de laatste tortilla.

8. Strooi de overgebleven 50 gram kaas over de bovenste tortilla. Doe als laatste een deksel op de pan en laat de tortillataart in 15 minuten warm worden. Wil je liever een bruin laagje over je tortilla? Dan kun je de taart ook kort onder de grill in de oven zetten.

Serveer de tortillataart met de creme fraiche en de salsa van granaatappel.

tortillataart11

tortillataart12

 

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groente
  • mexicaans
  • texmex
  • tortilla
Vorige artikel
  • Zoet

Cake zonder boter en melk (maar met eieren)

Lees verder
Volgende artikel
Schoemaker Plantage
  • Delft

Annemieke ontdekt…. De Schoemaker Plantage Delft

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.