JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Vegetarische jambalaya

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Vorig jaar ging ‘de man’ op zakenreis naar New Orleans. Een bijzonder bezoek. Niet alleen omdat New Orleans een fantastische stad is waar veel te zien is en waar veel verschillende culturen samenkomen, maar ook omdat de keuken van New Orleans heel uniek is. De keuken van New Orleans is een smeltkroes van Creoolse, Cajun en Franse achtergronden, waardoor je unieke gerechten krijgt. Typische ingrediënten voor deze keuken zijn bijvoorbeeld de andouille-worstjes (een worstje van varkensvlees, met een unieke, peperige smaak), artisjokken (heel Frans), ‘black-eyed peas’, rivierkreeft en cayennepeper. Bekende gerechten zijn onder andere de beignets en de gumbo.

‘De man’ nam heel lief een kookboek vol typische New Orleans-gerechten mee vanuit deze bijzondere plek. Ik kwam nog niet eerder toe aan het maken van een gerecht uit dat boek, maar vorige week waagde ik me er toch een keer aan. Omdat ik ook nog veel tofu in mijn koelkast had liggen na mijn bezoek aan de lancering van Tofupedia besloot ik om twee dingen met elkaar te combineren. En aangezien ‘de man’ vanuit België appte dat hij graag weer eens iets met rijst at, was mijn keuze snel gemaakt. Het werd jambalaya, de vega-variant.

Jambalaya wordt traditioneel op smaak gebracht met ham en de hierboven genoemde andouille-worstjes. Het werd dus een uitdaging voor mij om ongeveer eenzelfde soort smaak te creëren. Het resultaat was eigenlijk best lekker. Bovendien is dit een lekker makkelijk eenpansgerecht dat – juist door de pittigheid – heel erg geschikt is voor op warme dagen. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten, het lijkt meer werk dan het daadwerkelijk is! Wij aten er een mangosalade bij die ik later op de site zal zetten. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze vega-jambalaya voor 2 personen?

* 1 bakje Mexicaans gekruide tofublokjes
* 1 ui, gesnipperd
* 1 theelepel zout
* 1 theelepel paprikapoeder
* 1 theelepel knoflookpoeder
* 1 theelepel gedroogde koriander
* 1 theelepel cayennepeper
* 1 theelepel gedroogde tijm
* 1 groene paprika, in stukjes
* 15 gram platte peterselie, gesneden
* 2 stronken bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
* 2 teentjes knoflook, in stukjes gesneden
* 2 tomaten, in blokjes gesneden
* 1 laurierblad
* 150 gram rijst (ongekookt)

Wat moet je doen om lekkere eenpansgerecht te maken?

Gebruik een pan met een dikke bodem voor dit gerecht. Bijvoorbeeld een hapjespan. Start met het fruiten van de ui en de knoflook in wat olijfolie. Als de ui glazig is, voeg je de kruiden – zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, koriander, cayennepeper, tijm – toe. Roer de kruiden goed door en laat ze even een klein beetje bakken (niet aanbakken!). Doe dan de tofublokjes in de pan. Roer ze door de kruiden. Voeg dan de paprika, de bleekselderij, de tomaten, het laurierblad en de platte peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat een minuut of 5 bakken.

Voeg vervolgens de rijst toe. Roer ook deze door de mix. Voeg dan 250 milliliter water toe en roer weer goed door. Doe de deksel vervolgens op de pan en laat de pan 25 minuten staan op laag tot middelhoog vuur. Controleer na een minuut of 20 of er nog voldoende water in de pan zit. Zo niet, voeg dan nog 50 milliliter water toe.

Check na 25 minuten of de rijst gaar is. Breng de jambalaya eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Dien vervolgens op en garneer met wat extra peterselie.

Vegetarische jambalaya

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • rijst
  • tofu
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Lunch

Couscoussalade met komkommer uit My New Roots

Lees verder
Volgende artikel
  • Overig
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet bij…. Lot en de Walvis in Leiden

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

1 reactie
  1. Natalia Bos schreef:
    3 juli 2015 om 2:47 pm

    Ik vind jambalaya zoooo lekker!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.