Na het proberen van een recept voor flatbread en voor pitabroodjes kon een recept voor het zelf maken van tortilla’s natuurijk niet uitblijven. Zeker niet omdat deze mexicaanse ‘broodjes’ van deze drie mijn absolute favoriet zijn.
Ik vind het heerlijk om tortilla’s te eten, maar eigenlijk heb ik er nooit aan gedacht om ze zelf te maken. Gek eigenlijk, want tortilla’s zelf maken is net zo makkelijk als het maken van flatbread en zelfs simpeler dan het maken van pitabroodjes. Ik moest dus aan de slag!
Ik maakte deze keer 8 kleine tortilla’s, maar uiteraard kun je van ditzelfde recept 4 grote tortilla’s maken of het recept verdubbelen en daar 8 grote of 16 kleine tortilla’s uit halen. Enjoy!
Wat heb je nodig om 8 kleine tortilla’s te maken?
* 150 gram bloem
* 70 ml handwarm water
* 1/4 theelepel zout
* 1 -2 eetlepels olijfolie
Hoe maak je deze heerlijke tortilla’s?
Meng de bloem en het zout door elkaar. Voeg vervolgens het handwarme water toe en start met het kneden van de mix. Voeg de eerste eetlepel olijfolie toe. Mix voor minimaal een paar minuten. Is de mix te droog? Voeg dan de tweede eetlepel olijfolie toe. Blijft de mix dan nog te droog dan kun je nog wat warm water toevoegen.
Kneed het deeg minimaal 5 minuten met de machine of de hand. Zet het vervolgens 30 minuten weg.
Maak na die 30 minuten 8 gelijke bolletjes van het deeg. Bestrooi je werkblad met bloem en rol met een deegroller van elk bolletje een ronde vorm van minder dan 1/2 cm dik. Liefst zo dun mogelijk.
Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur en verwarm deze even op middelhoog vuur. Bak vervolgens alle tortilla’s op middelhoog vuur in een droge pan. Bak iedere zijde 1 minuut. Worden je tortilla’s te bruin? Zet dan het vuur lager. Als je de tortilla’s te hard bakt verliezen ze hun buigzaamheid.