JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Zelf maken: tortilla / wrap

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Na het proberen van een recept voor flatbread en voor pitabroodjes kon een recept voor het zelf maken van tortilla’s natuurijk niet uitblijven. Zeker niet omdat deze mexicaanse ‘broodjes’ van deze drie mijn absolute favoriet zijn.
Ik vind het heerlijk om tortilla’s te eten, maar eigenlijk heb ik er nooit aan gedacht om ze zelf te maken. Gek eigenlijk, want tortilla’s zelf maken is net zo makkelijk als het maken van flatbread en zelfs simpeler dan het maken van pitabroodjes. Ik moest dus aan de slag!

Ik maakte deze keer 8 kleine tortilla’s, maar uiteraard kun je van ditzelfde recept 4 grote tortilla’s maken of het recept verdubbelen en daar 8 grote of 16 kleine tortilla’s uit halen. Enjoy!

Wat heb je nodig om 8 kleine tortilla’s te maken?

* 150 gram bloem
* 70 ml handwarm water
* 1/4 theelepel zout
* 1 -2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je deze heerlijke tortilla’s?

Meng de bloem en het zout door elkaar. Voeg vervolgens het handwarme water toe en start met het kneden van de mix. Voeg de eerste eetlepel olijfolie toe. Mix voor minimaal een paar minuten. Is de mix te droog? Voeg dan de tweede eetlepel olijfolie toe. Blijft de mix dan nog te droog dan kun je nog wat warm water toevoegen.

Kneed het deeg minimaal 5 minuten met de machine of de hand. Zet het vervolgens 30 minuten weg.

Maak na die 30 minuten 8 gelijke bolletjes van het deeg. Bestrooi je werkblad met bloem en rol met een deegroller van elk bolletje een ronde vorm van minder dan 1/2 cm dik. Liefst zo dun mogelijk.

Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur en verwarm deze even op middelhoog vuur. Bak vervolgens alle tortilla’s op middelhoog vuur in een droge pan. Bak iedere zijde 1 minuut. Worden je tortilla’s te bruin? Zet dan het vuur lager. Als je de tortilla’s te hard bakt verliezen ze hun buigzaamheid.

DSC_6336

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • tortilla
  • wrap
Vorige artikel
  • Delft
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet… bij Barbaar Delft

Lees verder
Volgende artikel
  • Ontbijt

Pannenkoekjes van amandelmeel en speltbloem

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.