Voor het diner

Zomerse pastasalade met frambozen en geitenkaas

5 juli 2015

Laatst vroeg iemand me wat mijn favoriete recept op het blog was. Na lang aarzelen zei ik de garnalenburgers en die vind ik ook echt heel lekker, maar ik realiseerde dat mijn echte lievelingsgerecht nog niet op de site stond. Zoals misschien zal tegenvallen, is het recept dat ik het allerliefst maak helemaal niet hoogdravend, ingewikkeld of uniek van smaak. Mijn lievelingsgerecht is namelijk dit supersimpele zomergerecht dat ik iedere zomer wel een aantal keer maak. Niets fancy’s, weinig fuss, maar toch erg lekker. Ik word iedere keer weer blij als ik deze combinatie proef en wat mij betreft is dat het meest belangrijk. Daarom voor jullie vandaag mijn lievelingssalade: deze zomerse pastasalade met frambozen en geitenkaas. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze heerlijke pastasalade te maken voor 2 personen?

  • 100 gram pasta (gebruik de pasta die je het lekkerst vindt – deze salade is ook erg lekker met vlinderpasta of penne)
  • een handje veldsla
  • 1 bakje frambozen
  • 75 gram zachte geitenkaas naturel
  • 2 bosuitjes, in dunne reepjes
  • klein handje muntblaadjes, in dunne reepjes
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd

Hoe maak je deze heerlijke pastasalade?

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zorg dat de pasta beetgaar is, dat is het lekkerste in deze salade. Laat de pasta het koken afkoelen. Bewaar eventueel wat kookwater om de pasta wat losser te maken als deze aan elkaar gaat plakken.

2. Maak ondertussen de dressing door de olijfolie, de honing en de mosterd in een kommetje te mixen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de helft van de dressing en de helft van de geitenkaas door de pasta.

3/ Verwarm een klein beetje olie in een klein pannetje. Bak hierin de pijnboompitjes op zacht vuur goudbruin en laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.

4. Vul nu een saladekom met de veldsla, de muntblaadjes en de veldsla. Meng hier de afgekoelde pasta doorheen. Meng nu de rest van de dressing door de salade. Meng dan heel voorzichtig de frambozen door de salade, zorg dat ze heel blijven!

5. Je kunt nu de salade op de borden doen. Verdeel de overige geitenkaas voor het opdienen nog over de borden en maak het geheel af met wat pijnboompitjes.

DSC_5033

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Natalia Bos 6 juli 2015 at 6:56 am

    Wat lekker! Met dit weer eet ik alleen salades))

  • Reply Frambozen fan 15 februari 2017 at 1:47 pm

    Ik ben dol op frambozen. Ook fijn dat ze vol met foliumzuur zitten ivm zwangerschap.

  • Leave a Reply