Ontdekt! Voor de dorst

Smoothiedinsdag: mangolassi van Papa Kazmi

11 augustus 2015

Er zitten best wat voor- en nadelen aan een blog waarop je dagelijks wilt posten en waarover je dingen wilt delen via sociale media. Nadeel is natuurlijk dat je je conformeert aan een dagelijkse routine van berichten plaatsen, social-mediaberichten bedenken en beheren en dat deze routine ook doorgaat in vakanties en op vrije dagen. Ik had de afgelopen weken wat moeite met die routine, door vakantie, vrije dagen en de rust die ik daarvoor en daarbij nodig had en wilde nemen. Het afgelopen jaar was druk en op punten lastig en ik had behoefte aan vrije tijd. Een dagelijks blog bijhouden kostte me daarom wat moeite. Gelukkig heb ik inmiddels m’n inspiratie weer gevonden 🙂

En! Een dagelijks blog opbouwen brengt ook heel veel mooie dingen met zich mee. De voordelen zeg maar. Zo kom ik ineens in aanraking met andere foodblfoggers en -lovers, heb ik inmiddels al heel veel geleerd over bloggen, html, fotografie en werken met deadlines en kan ik soms rekenen op een onverwacht cadeautje. Afgelopen week kreeg ik weer zo’n cadeautje. In mijn JoorKitchen-mailbox vond ik een mailtje van Papa Kazmi en The pure family met daarin de vraag of ik iets voor ze zou willen testen en beoordelen.

Mangolassi

Papa Kazmi – het kookboek

Nu zeggen bovenstaande namen jullie waarschijnlijk weinig, daarom een korte uitleg. In Delft – waar ik woon – is een van mijn favo hotspots Hills & Mills. Op deze plek staat puurheid centraal en wordt gezond en lekker eten gemaakt met een subtiel Indiaas tintje. Chefkok Papa Kazmi opende deze plek in 2012, na lang aandringen van zijn zoons. Sindsdien is deze plek bekend in Delft en omstreken. Niet alleen door het lekker pure eten, maar ook door het verhaal van de chef, die door zijn familie werd gestimuleerd om zijn lang gekoesterde droom na te jagen en een eigen restaurant te openen. Papa Kazmi (zijn voornaam was niet uit te spreken voor de klanten, dus noemt hij zichzelf ‘Papa’) is een bekend gezicht in het restaurant, waar hij alle dagen kookt.

De zoons van Papa Kazmi zijn de drijvende krachten achter het succes van Papa Kazmi en Hills & Mills en zij zijn dat nu ook in het nieuwste plan: het uitbrengen van Het Pure Cook Book, een kookboek met daarin 80 door Papa Kazmi bedachte recepten en verhalen over het ontstaan van de recepten en over de familie Kazmi. Dit kookboek wil de familie verwezenlijken door middel van crowdfunding. Aangezien hen dit eerder is gelukt bij saladbar Haka, dat (deels) gefinancierd werd door middel van crowdfunding, geef ik ze een goede kans. Bovendien spreken de recepten van Papa Kazmi erg aan: denk aan naanbrood, gezonde salades met mango of quinoa, kipcurry’s, smoothies en nog heel veel meer. De gerechten op de kaart van Hills & Mills zijn een fijne combi van lekker, gezond en onverwacht.

Mangolassi

Ik mocht het eerste recept uit het kookboek van Papa Kazmi proberen en aan jullie laten weten hoe het was en hoe het smaakte. Mijn conclusie? Ga dat proeven. Zorg dat je donderdag – de warmste dag van deze week – de ingrediënten in huis haalt en deze mango lassi maakt. Dorstlessender drankjes zijn er niet. Niet voor niets is de populariteit van de lassi in Nederland in opkomst en wordt dit drankje in landen als India, Pakistan en Bangladesh veel gedronken. Ik was in ieder geval overtuigd en ook ‘de man’ heeft zitten genieten. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 4 glazen heerlijk koele mangolassi?

  • 2 grote mango’s (ik gebruikte de Pakistaanse mango, maar de gewone supermarktmango voldoet ook prima)
  • 400 ml yoghurt
  • 200 ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 12 ijsblokjes
  • eventueel: agavenectar (of honing)
  • 1 mespunt zeezout
Hoe maak je deze heerlijke mangolassi?

Doe, op de agavenectar na, alle ingredienten in een blender en blend tot een glad geheel. Proef of je de lassi zoet genoeg vindt, anders kun je altijd de agavenectar / honing toevoegen. Serveer de lassi meteen.

Benieuwd naar het kookboek van Papa Kazmi?

 

Mangolassi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply