Voor de lunch Voor het diner

Foodchallenge IKEA: Fredagstaco (tortilla met grönsaksbullar)

19 september 2015

Worden jullie er al moe van? Ik blijf lekker doorgaan met de Foodchallenge van IKEA, omdat ik er zo heerlijk geïnspireerd van raak om met aangewezen producten gerechten te verzinnen. Normaal schieten mijn ideeën zo veel heen en weer en zijn ze soms zo ongestructureerd dat er uiteindelijk nauwelijks iets uit mijn handen komt. Deze challenge geeft kaders en dat is voor een soms wat chaotische creatieveling als ik bij tijd en wijle best fijn 🙂

Ik besloot, heel eigenwijs – want dat ben ik ook best wel, af te wijken van het vispakket dat ik ontving van IKEA en Uit Paulines Keuken en me eens te richten op de grönsaksbullar van IKEA. Deze grönsaksbullar zijn sinds kort te koop in de Swedish market van IKEA en ik was al sinds de komst van deze balletjes werd aangekondigd erg benieuwd naar hoe ze zouden smaken. De eerste keer dat ik ze proefde, vond ik ze best wat melig en niet extreem bijzonder van smaak. Maar ik besloot om ze een tweede kans te geven voor de challenge en dat pakte heel goed uit.

Ik maakte voor dit recept ook zelf de tortilla’s. Wil je dat ook doen? Klik dan hier voor het recept 🙂

Wat heb je nodig voor dit heerlijke tortillarecept voor 2 personen?

* 4 -6 kleine tortilla’s
* 18 grönsaksbullar (IKEA)
* 1/4 rode kool, in dunne reepjes gesneden
* 50 gram winterwortel, grof geraspt
* paar blaadjes kropsla, in reepjes
* 100 ml yoghurt
* 1 teentje knoflook, geperst
* klein handje koriander, kleingesneden
* 50 ml rode-wijnazijn
* 50 ml water
* 4 eetlepels suiker

Hoe maak je deze gevulde tortilla’s?

Start met het maken van het zoetzuur. Doe hiervoor de rode-wijnazijn, de suiker en het water in een steelpannetje. Verwarm op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Doe de reepjes rode kool en de grofgeraspte wortel in aparte kommetjes. Verdeel hier het zoetzuur over. Laat beide kommetjes een tijdje staan. Hoe langer, hoe beter.

Maak ondertussen de knoflookyoghurt. Doe dit door de yoghurt in een kommetje te mengen met de knoflook. Houd je niet zo van die scherpe smaak van yoghurt? Overgiet het teentje knoflook dan voor het persen met wat kokend water en laat het even trekken in dat water. De knoflook verliest dan z’n scherpe smaak. Breng als laatste de yoghurt op smaak met peper en zout. Wil je de yoghurt wat vloeibaarder hebben? Voeg dan wat olijfolie toe.

Zet een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en doe een klein beetje olijfolie in de pan. Laat de olie goed warm worden. Zet het vuur dan iets lager en bak de vega-balletjes ongeveer 3 minuten aan boven- en onderkant totdat ze bruin zijn.

Verwarm de tortilla’s in de pan en verdeel daarna een theelepel knoflookyoghurt over het midden van de tortilla. Verdeel daarover de reepjes kropsla. Verdeel vervolgens over iedere tortilla een klein handje rode kool en een klein handje wortel. Leg op iedere tortilla drie grönsaksbullar en verdeel daarover nog wat knoflookyoghurt, Bestrooi als laatste de tortilla’s met de koriander.

DSC_6365DSC_6363

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply