JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Lunch

Lunchtip: croissant met bramen en citroendressing

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

In de stad waar we wonen zit een heuse stadsbakkerij, die al sinds de 16e eeuw op die plek te vinden is. Steeds met wisselende eigenaren, maar met constante kwaliteit. Ik maak er een sport van om in die bakkerij steeds iets anders te kopen, om zo alle speciale en normale producten te kunnen proeven. Ik ben gek op brood, maar deze bakker verkoopt ook heerlijke scones, gebakjes en crackers. Het was ook de eerste bakker waar ik volkorencroissants ontdekte. Inmiddels kun je dit soort croissants ook bij enkele supermarkten kopen, maar dat was een paar jaar geleden anders. Croissants vind ik heerlijk, maar ik heb als ik ze eet het idee dat ik flink aan het zondigen ben. Bij deze versie heb ik dat niet. Doordat het een volkoren croissant is, voelt het best gezond om ‘m te eten. Ongetwijfeld is dat een illusie, maar laat me maar lekker in dit idee geloven. Bovendien, als je een croissant volstopt met dingen die veel vitaminen in zich hebben, kan het geheel niet ongezond zijn toch? Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze frisse lunchtip voor 2 personen?

* 2 volkoren croissants (of, bij gebrek aan, 2 volkoren broodjes of anderszins)
* half bakje bramen
* 1 peer
* 50 gram feta
* handje rucola
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 theelepel citroensap
* 1/2 theelepel mosterd
* 1/2 theelepel honing

Hoe maak je deze fruitige croissantlunch?

Maak allereerst de dressing door de olijfolie, het citroensap, de mosterd en de honing te mengen in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. Check of je de smaak goed vindt. Een goede dressing smaakt los van het gerecht waarvoor je het wil gebruiken altijd iets heftiger dan je wellicht prettig vindt. Dat is goed. In combinatie met de andere producten – zeker bij sla – wordt de smaak van de dressing altijd wat zwakker. Kijk wel of de balans goed is. Vind je ‘m te zuur, voeg dan wat honing toe. Vind je ‘m juist te zoet, dan voeg je nog wat mosterd of citroensap toe. En smaakt de dressing nog te olieachtig dan kun je van alledrie de andere ingrediënten nog wat toevoegen.
Was de peer en snijd in partjes. Verwijder het klokhuis. Snijd ieder partje nu in dunne schijfjes. Halveer de croissants en breng op de onderste helft een klein handje rucola aan. Druppel er wat dressing overheen. Leg op de rucola de schijfjes peer en daarbovenop de bramen. Verkruimel de feta hierboven en druppel nog wat dressing over het geheel. Zet de bovenkant van de croissants weer terug.

DSC_2681

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • croissant
  • fruit
  • lunch
Vorige artikel
  • Avondeten

Crispy vega-wraps met guacamole en zoetzure ui

Lees verder
Volgende artikel
  • Tips & tricks

Zelf paneermeel (panko) maken

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
FOTODUMP BIJKLETSLUNCH⁠
TIJD VOOR ZOMERSE PANZANELLA 😍⁠
COOOOOOKKKKKIEEEEEE DDDDDOOOOUUUGGGHHHH 😍😍⁠
De verliefdheid ontbrandde toen ik er het minst op zat te wachten...⁠
HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.