JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lunchtip: focaccia met nectarine, brie en rucolapesto

  • 24 augustus 2015
  • Geen reacties
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Ik heb een guilty pleasure waar ik jullie nog niet over verteld heb, maar die jullie vast al geraden hebben. Ik vind het heel erg leuk om diners of lunches voor anderen te organiseren, te bedenken en maken. Eigenlijk vind ik dat nog leuker dan het zelf opeten van de gerechten. Al jaren bedenk ik daarom de Kerstdiners en alle andere grote lunches of etentjes die je kunt hebben. Zo bedacht, kookte en verzorgde ik ooit een warm en koud buffet voor 60 mensen toen mijn vader 60 jaar werd en vond dat heerlijk. Ik houd niet zo van in het middelpunt van de belangstelling staan, liever zorg ik ervoor dat mensen een goede tijd hebben met lekker eten en een fijn verzorgde omgeving.

Er gaat nogal wat planning zitten in het maken van een lunch of diner voor meerdere mensen – dat zullen de meesten van jullie ongetwijfeld weten – en ik vind het een uitdaging om het voor mezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Ik zoek dus altijd een combi van koud en warm (ook voor de lunch) en van niet-oven- en ovengerechten. Een deel van de gerechten maak ik altijd van tevoren en een deel ter plekke. Maar daarover in een latere post meer.

Enkele weken geleden kwamen mijn ouders, mijn schoonzusje en mijn kersverse neefje bij ons lunchen. Toegegeven, vijf mensen aan tafel is natuurlijk een eitje om te organiseren (voor mij in ieder geval 🙂 ), maar dat betekent niet dat er niets lekkers op tafel kwam te staan. Ik maakte een van mijn favo salades en als toetje maakte ik een plaatcake van Uit Paulines keuken. Als ‘hoofdgerecht’ aten we deze heerlijke focaccia met nectarine, brie en rucolapesto. Ik maakte het ietwat twijfelend omdat het niet een echt gangbare combi is, maar het resultaat was heerlijk. Daarom vandaag voor jullie op het blog. Enjoy!

Wat heb je nodig voor een lekker licht lunchgerecht voor 4 personen?

* 1 afbakfocaccia (of een zelfgemaakte focaccia)
* 2 rijpe nectarines, in schijfjes
* 1 punt brie (150 gram), in lange plakken
* 75 gram rucola
* scheutje olijfolie
* 1 teentje knoflook
* klein handje pijnboompitjes
* 30 gram peccorino of parmezaanse kaas, geraspt
* peper en zout

Hoe maak je deze lekkere focaccia met nectarine, brie en rucolapesto?

Verwarm, als je een afbakfocaccia gebruikt, de oven voor op de op de verpakking genoemde temperatuur. Ook als je een eigengemaakte focaccia maakt is het trouwens lekker om het brood warm te maken in de oven (op 120 – 150 graden).

Maak in de tussentijd de rucolapesto. Doe dit door in de keukenmachine de rucola, de knoflook, de kaas en de pijnboompitjes te vermalen. Voeg olijfolie toe totdat het de consistentie van pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de focaccia doormidden. Smeer de pesto over beide zijden van het brood. Beleg vervolgens de onderkant met de brie en verdeel daar de nectarineschijfjes overheen. Doe de bovenkant op het brood en snijd het brood in stukken.

DSC_5927DSC_5930

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • fruit
  • kaas
  • lunch
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Mexicaanse ovenschotel met bonen

  • 20 augustus 2015
Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch

Foodchallenge IKEA: haring-zalmballetjes op roggebrood

  • 12 september 2015
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.