JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Lunch

Lunchtip: rijstwafels met verschillende toppings

Total
15
Shares
0
0
15
0
0

Sommige ideeรซn voor de lunch worden je zomaar aangereikt. In mijn geval werd ik er dankzij Brenda van Brenda Kookt aan herinnerd hoe gek ik vroeger op rijstwafels was. De laatste jaren at ik ze eigenlijk niet meer, maar dankzij haar uitdaging kocht ik afgelopen week weer eens een pak rijstwafels. Vroeger at ik ze het liefst met pindakaas, maar voor deze uitdaging koos ik vier andere combinaties. Ik vind die met stroop het lekkerst, welke is jouw favoriet?

1. Met stroop, geitenkaas en amandelen

Rijstfwafels met stroop, geitenkaas en amandelen

Wat heb je nodig voor 4 personen?

* 4 rijstwafels
* Rinse appelstroop
* 50 gram geitenkaas
* 50 gram amandelen
* handje platte peterselie

Hoe maak je deze variant?

Rooster de amandelen in een pan zonder olie of boter tot ze warm en knapperig zijn. Besmeer de rijstwafels met stroop, zoveel als je lekker vindt. Kruimel hier de geitenkaas over. Hak de warme amandelen in stukjes en strooi ze over de rijstwafels. Maak af met wat kleingesneden platte peterselie.

2. Met oude kaas en mangochutney

Rijstfwafels met oude kaas en zelfgemaakte mangochutney

Wat heb je nodig voor 4 personen?

* 4 rijstwafels
* 4 plakjes oude kaas
* 4 eetlepels mangochutney
* paar muntblaadjes, gesneden

Hoe maak je deze variant?

Beleg de rijstwafels met de oude kaas en verdeel hier de mangochutney over. Serveer met de gehakte muntblaadjes.

3. Met aardbeien, ricotta en munt

Rijstwafels met ricotta en aardbeien

Wat heb je nodig voor 4 personen?

* 4 rijstwafels
* 16 aardbeien
* half bakje ricotta
* muntblaadjes

Hoe maak je deze variant?

Smeer de rijstwafels in met de ricotta. Neem zoveel als je zelf lekker vindt. Verdeel 4 aardbeien over iedere rijstwafel. Bestrooi met de fijngehakte munt.

4. Met zalm, avocado, sojasaus en sesamzaadjes

Rijstwafels met zalm en avocado

Wat heb je nodig voor 4 personen?

* 4 rijstwafels
* 100 gram zalm
* 1 avocado
* 2 eetlepels sojasaus
* klein handje sesamzaadjes

Hoe maak je deze variant?

Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder boter of olie. Verdeel de zalm over de rijstwafels. Snijd de avocado overdwars doormidden. Je hebt nu twee helften. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd iedere helft in 6 reepjes. Verdeel de avocado over de rijstwafels. Druppel wat sojasaus over iedere rijstwafel en maak af met de sesamzaadjes.

0
0
15
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardbeien
  • avocado
  • chutney
  • kaas
  • rijstwafel
  • zalm
Vorige artikel
  • Avondeten

Lotusbroodjes met buikspek of ei

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Falafel van rode biet van The Holy Kauw Company

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

2 reacties
  1. Brenda (kookt) schreef:
    27 mei 2015 om 6:36 am

    Wat leuk dat je zo lang geen rijstwafels hebt gegeten en door mijn blog ineens weer op het idee bent gekomen. De mangochutney lijkt me heerlijk, dat recept sla ik op ๐Ÿ™‚ En ik ben ook nieuwsgierig naar de combinatie appelstroop met geitenkaas. Vroeger at ik vaker appelstroop op brood, heb het nu al heel lang niet gegeten.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      27 mei 2015 om 6:49 am

      Oh, die combinatie is echt heerlijk! Ik eet vaak ook brood met appelstroop, amandelen en geitenkaas, zo lekker. En wat leuk om te horen dat je benieuwd bent naar de mangochutney, ik werd er verlegen van ๐Ÿ˜‰

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.