Voor de lunch

Lunchtip: rijstwafels met verschillende toppings

27 mei 2015

Sommige ideeën voor de lunch worden je zomaar aangereikt. In mijn geval werd ik er dankzij Brenda van Brenda Kookt aan herinnerd hoe gek ik vroeger op rijstwafels was. De laatste jaren at ik ze eigenlijk niet meer, maar dankzij haar uitdaging kocht ik afgelopen week weer eens een pak rijstwafels. Vroeger at ik ze het liefst met pindakaas, maar voor deze uitdaging koos ik vier andere combinaties. Ik vind die met stroop het lekkerst, welke is jouw favoriet?

1. Met stroop, geitenkaas en amandelen

Rijstfwafels met stroop, geitenkaas en amandelen

Wat heb je nodig voor 4 personen?

* 4 rijstwafels
* Rinse appelstroop
* 50 gram geitenkaas
* 50 gram amandelen
* handje platte peterselie

Hoe maak je deze variant?

Rooster de amandelen in een pan zonder olie of boter tot ze warm en knapperig zijn. Besmeer de rijstwafels met stroop, zoveel als je lekker vindt. Kruimel hier de geitenkaas over. Hak de warme amandelen in stukjes en strooi ze over de rijstwafels. Maak af met wat kleingesneden platte peterselie.

2. Met oude kaas en mangochutney

Rijstfwafels met oude kaas en zelfgemaakte mangochutney

Wat heb je nodig voor 4 personen?

* 4 rijstwafels
* 4 plakjes oude kaas
* 4 eetlepels mangochutney
* paar muntblaadjes, gesneden

Hoe maak je deze variant?

Beleg de rijstwafels met de oude kaas en verdeel hier de mangochutney over. Serveer met de gehakte muntblaadjes.

3. Met aardbeien, ricotta en munt

Rijstwafels met ricotta en aardbeien

Wat heb je nodig voor 4 personen?

* 4 rijstwafels
* 16 aardbeien
* half bakje ricotta
* muntblaadjes

Hoe maak je deze variant?

Smeer de rijstwafels in met de ricotta. Neem zoveel als je zelf lekker vindt. Verdeel 4 aardbeien over iedere rijstwafel. Bestrooi met de fijngehakte munt.

4. Met zalm, avocado, sojasaus en sesamzaadjes

Rijstwafels met zalm en avocado

Wat heb je nodig voor 4 personen?

* 4 rijstwafels
* 100 gram zalm
* 1 avocado
* 2 eetlepels sojasaus
* klein handje sesamzaadjes

Hoe maak je deze variant?

Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder boter of olie. Verdeel de zalm over de rijstwafels. Snijd de avocado overdwars doormidden. Je hebt nu twee helften. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd iedere helft in 6 reepjes. Verdeel de avocado over de rijstwafels. Druppel wat sojasaus over iedere rijstwafel en maak af met de sesamzaadjes.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Brenda (kookt) 27 mei 2015 at 6:36 am

    Wat leuk dat je zo lang geen rijstwafels hebt gegeten en door mijn blog ineens weer op het idee bent gekomen. De mangochutney lijkt me heerlijk, dat recept sla ik op 🙂 En ik ben ook nieuwsgierig naar de combinatie appelstroop met geitenkaas. Vroeger at ik vaker appelstroop op brood, heb het nu al heel lang niet gegeten.

    • Reply JoorKitchen 27 mei 2015 at 6:49 am

      Oh, die combinatie is echt heerlijk! Ik eet vaak ook brood met appelstroop, amandelen en geitenkaas, zo lekker. En wat leuk om te horen dat je benieuwd bent naar de mangochutney, ik werd er verlegen van 😉

    Leave a Reply