Voor de lunch voor de vegetarier

Lunchtip: salade caprese met frambozen(azijn)

6 oktober 2015

Ik vind het erg leuk om eters te hebben. Met z’n allen rondom een tafel en dan voor iedereen koken. Ik doe het al jaren met Kerstmis en door het jaar heen komt het ook met regelmaat voor dat ik kook voor meerdere mensen. Het leukste deel vind ik dan altijd het bedenken van het menu. De ene keer heeft dat menu een land (ik zette ooit al een Zuid-Afrikaans, een Scandinavisch en een Thais menu op tafel) of een thema centraal staan, de andere keer maak ik gewoon waar ik zelf zin in heb.

Enkele weken geleden kreeg ik 2 vriendinnen op bezoek. Ze hadden mijn nieuwe huis nog niet gezien en ik had zin om weer eens voor anderen te koken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik bedacht een makkelijk menu, want ik heb het op dit moment best druk met werken, bloggen en studeren. Bovendien vind ik het nooit zo leuk om tijdens een etentje veel in de keuken te moeten staan. Ik bedacht dus drie gangen, met als hoofdgerecht mijn good old worteltaart (die vind je later op het blog) en als nagerecht deze heerlijke tiramisu met limoncello. Voor het voorgerecht had ik dit keer helaas weinig inspiratie. Dus klopte ik aan bij Jamie. Ik vond bij hem dit snelle recept voor een salade caprese met frambozen(azijn). Snel, makkelijk te maken en heel.erg.lekker. Vooral als je de hand kunt leggen op burrata. Frambozenazijn is wellicht wat moeilijker te vinden, maar de betere speciaalzaken hebben het zeker. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze lekkere lunchtip voor 2 personen?

* 3 tomaten, liefst in meerdere kleuren, dun gesneden
* 40 gram frambozen
* 1 bol burrata of buffelmozzarella van goede kwaliteit
* frambozenazijn (bij de betere speciaalzaak te koop)
* handje basilicumblaadjes, in reepjes gesneden
* olijfolie extra vergine

Hoe maak je dit heerlijke en luxe lunchgerecht?

Leg de tomatenschijfjes mooi neer op de borden. Breng ze op smaak met olijfolie, peper en zout.

Doe de frambozen in een kommetje en prak ze fijn. Voeg 1 – 2 eetlepels frambozenazijn toe (of meer als je dat lekker vindt) en verdeel de frambozen over de borden. Breek de burrata of mozzarella en verdeel deze ook over de borden. Bestrooi de boorden met de basilicumblaadjes.

DSC_6584

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply