JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lunchtip: salade caprese met frambozen(azijn)

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Ik vind het erg leuk om eters te hebben. Met z’n allen rondom een tafel en dan voor iedereen koken. Ik doe het al jaren met Kerstmis en door het jaar heen komt het ook met regelmaat voor dat ik kook voor meerdere mensen. Het leukste deel vind ik dan altijd het bedenken van het menu. De ene keer heeft dat menu een land (ik zette ooit al een Zuid-Afrikaans, een Scandinavisch en een Thais menu op tafel) of een thema centraal staan, de andere keer maak ik gewoon waar ik zelf zin in heb.

Enkele weken geleden kreeg ik 2 vriendinnen op bezoek. Ze hadden mijn nieuwe huis nog niet gezien en ik had zin om weer eens voor anderen te koken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik bedacht een makkelijk menu, want ik heb het op dit moment best druk met werken, bloggen en studeren. Bovendien vind ik het nooit zo leuk om tijdens een etentje veel in de keuken te moeten staan. Ik bedacht dus drie gangen, met als hoofdgerecht mijn good old worteltaart (die vind je later op het blog) en als nagerecht deze heerlijke tiramisu met limoncello. Voor het voorgerecht had ik dit keer helaas weinig inspiratie. Dus klopte ik aan bij Jamie. Ik vond bij hem dit snelle recept voor een salade caprese met frambozen(azijn). Snel, makkelijk te maken en heel.erg.lekker. Vooral als je de hand kunt leggen op burrata. Frambozenazijn is wellicht wat moeilijker te vinden, maar de betere speciaalzaken hebben het zeker. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze lekkere lunchtip voor 2 personen?

* 3 tomaten, liefst in meerdere kleuren, dun gesneden
* 40 gram frambozen
* 1 bol burrata of buffelmozzarella van goede kwaliteit
* frambozenazijn (bij de betere speciaalzaak te koop)
* handje basilicumblaadjes, in reepjes gesneden
* olijfolie extra vergine

Hoe maak je dit heerlijke en luxe lunchgerecht?

Leg de tomatenschijfjes mooi neer op de borden. Breng ze op smaak met olijfolie, peper en zout.

Doe de frambozen in een kommetje en prak ze fijn. Voeg 1 – 2 eetlepels frambozenazijn toe (of meer als je dat lekker vindt) en verdeel de frambozen over de borden. Breek de burrata of mozzarella en verdeel deze ook over de borden. Bestrooi de boorden met de basilicumblaadjes.

DSC_6584

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • basilicum
  • tomaat
Vorige artikel
  • Avondeten

Gepofte zoete aardappel met tonijnmayonaise

Lees verder
Volgende artikel
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit… Miljuschka’s Foodtrucks

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.