JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Total
73
Shares
0
0
73
0
0

Vroeger moest ik helemaal niets hebben van champignons. Wat zeg ik? Ik eet ze eigenlijk pas sinds een jaar of 5 🙈 Wie hier rondkijkt op mijn blog zal dat waarschijnlijk niet geloven, want ik kook veel en graag met deze groente. En toch kon ik ze niet uitstaan, vooral die witte champignons niet en helemaal niet als ze niet gebakken maar een soort van meegekookt waren, jakkie. Ik heb moeten leren hoe je champignons goed bereid, zodat ik dit soort pareltjes als deze toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon kon maken.

Dit is weer een nieuwe Fast food, Fast shoot, recepten die het eerder nooit redden het tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg waren (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui en deze courgettesoep met geroosterde pita’s en vandaag weer een heerlijke combi. Geniet ervan!

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Wat heb je nodig voor deze toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon (2 personen)?

  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 takjes verse dragon
  • half stokbrood of 4 sneetjes brood
  • 2-4 eetlepels aioli of truffelmayonaise
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Hoe maak je deze lekkere lunch met champignons?

  1. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd deze grof.
  2. Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de sneeën stokbrood of brood aan beide kanten goudbruin. Leg daarna op een stukje keukenpapier.
  3. Veeg de pan schoon en verwarm er weer wat olijfolie in. Bak de champignonstukjes vervolgens goudbruin. Voeg de laatste minuut de knoflook en 2/3 van de dragon toe. Bak mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Smeer de toast in met aioli of truffelmayo en verdeel de champignons erover. Garneer met de overige dragon.
  • Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
  • Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
0
0
73
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

Lees verder
Volgende artikel
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.