JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Total
112
Shares
0
0
112
0
0

Vroeger moest ik helemaal niets hebben van champignons. Wat zeg ik? Ik eet ze eigenlijk pas sinds een jaar of 5 🙈 Wie hier rondkijkt op mijn blog zal dat waarschijnlijk niet geloven, want ik kook veel en graag met deze groente. En toch kon ik ze niet uitstaan, vooral die witte champignons niet en helemaal niet als ze niet gebakken maar een soort van meegekookt waren, jakkie. Ik heb moeten leren hoe je champignons goed bereid, zodat ik dit soort pareltjes als deze toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon kon maken.

Dit is weer een nieuwe Fast food, Fast shoot, recepten die het eerder nooit redden het tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg waren (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui en deze courgettesoep met geroosterde pita’s en vandaag weer een heerlijke combi. Geniet ervan!

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Wat heb je nodig voor deze toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon (2 personen)?

  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 takjes verse dragon
  • half stokbrood of 4 sneetjes brood
  • 2-4 eetlepels aioli of truffelmayonaise
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Hoe maak je deze lekkere lunch met champignons?

  1. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd deze grof.
  2. Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de sneeën stokbrood of brood aan beide kanten goudbruin. Leg daarna op een stukje keukenpapier.
  3. Veeg de pan schoon en verwarm er weer wat olijfolie in. Bak de champignonstukjes vervolgens goudbruin. Voeg de laatste minuut de knoflook en 2/3 van de dragon toe. Bak mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Smeer de toast in met aioli of truffelmayo en verdeel de champignons erover. Garneer met de overige dragon.
  • Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
  • Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
0
0
112
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

Lees verder
Volgende artikel
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.