Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Vroeger moest ik helemaal niets hebben van champignons. Wat zeg ik? Ik eet ze eigenlijk pas sinds een jaar of 5 🙈 Wie hier rondkijkt op mijn blog zal dat waarschijnlijk niet geloven, want ik kook veel en graag met deze groente. En toch kon ik ze niet uitstaan, vooral die witte champignons niet en helemaal niet als ze niet gebakken maar een soort van meegekookt waren, jakkie. Ik heb moeten leren hoe je champignons goed bereid, zodat ik dit soort pareltjes als deze toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon kon maken.

Dit is weer een nieuwe Fast food, Fast shoot, recepten die het eerder nooit redden het tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg waren (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde! Dus besloot ik een nieuwe categorie toe te voegen aan het blog én aan mijn Instagrampagina: Fast food, Fast shoot. Snel te maken recepten met een snel geschoten foto. Dus een foto zonder styling, gemaakt in mn keuken of op de keukentafel. Eerder maakte ik deze flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui en deze courgettesoep met geroosterde pita’s en vandaag weer een heerlijke combi. Geniet ervan!

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Wat heb je nodig voor deze toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon (2 personen)?

  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 takjes verse dragon
  • half stokbrood of 4 sneetjes brood
  • 2-4 eetlepels aioli of truffelmayonaise
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

Hoe maak je deze lekkere lunch met champignons?

  1. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd deze grof.
  2. Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de sneeën stokbrood of brood aan beide kanten goudbruin. Leg daarna op een stukje keukenpapier.
  3. Veeg de pan schoon en verwarm er weer wat olijfolie in. Bak de champignonstukjes vervolgens goudbruin. Voeg de laatste minuut de knoflook en 2/3 van de dragon toe. Bak mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Smeer de toast in met aioli of truffelmayo en verdeel de champignons erover. Garneer met de overige dragon.
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

1 Reactie

  1. Lotte Ellenbroek

    Hoi! Ik wil dit als amuse maken voor een diner voor 28 mensen. Is het ook mogelijk het ongebakken stokbrood (kan ciabatta ook?) in de oven te roosteren? Zo ja, hoe zou je dat adviseren? Alvast bedankt voor je reactie

Een reactie versturen