JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Lunch

Lunchtip: tunnbrood zalm en honing-mosterddressing

Total
3
Shares
0
0
3
0
0

Ons bezoek aan de IKEA Bakery afgelopen zaterdag inspireerde ons ook tot het maken van een Zweedse lunch. Niet alleen omdat we er toch waren, maar ook omdat mijn ouders op dit moment in Zweden zijn. Afgelopen zomer waren wij daar een paar uur toen we de oversteek maakten vanuit Kopenhagen. We hadden heel kort de tijd er te lunchen en wat we aten sprak mij wel aan: veel vis, veel groene kruiden en honing-mosterddressing. Natuurlijk is de Zweedse keuken meer dan alleen dat, maar dat is iets voor een later moment. We namen dus bij IKEA zalm en tunnbrood mee. Tunnbroodjes (letterlijke vertaling ‘dun brood’) zijn een soort wraps, net iets dikker en een tikje zoeter. Ik vind ze heerlijk. Nu nog liggen ze overigens bij IKEA in de diepvries, binnenkort worden ze in de ‘Bakery’ vers verkocht.

Dressing uit potjes of pakjes eet ik eigenlijk nooit. Veel leuker vind ik het om dressings zelf te maken. Deze honing-mosterddressing is zo makkelijk en veelzijdig, ik gebruik ‘m best vaak. Maar vooral in combinatie met zalm is ‘ie heerlijk. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze lunchtip te maken voor 2 personen?

* 1 pakje tunnbrood van IKEA (daar zitten 5 stuks in)
* 100 gram zalm
* rucola
* 2 eetlepels zure room
* 1 eetlepel extra vergine olijfolie
* 1 theelepel dijonmosterd
* 1 theelepel witte balsamicoazijn
* 1 theelepel honing
* wat garneeramandelen en wat dille

Hoe maak je deze lunch van zalm en honing-mosterddressing?

Maak eerst de dressing. Doe hiervoor de olijfolie, de mosterd, de balsamicoazijn en de honing in een bakje. Roer dit goed door totdat het helemaal gemengd is. Check te smaak. Is het te zuur? Voeg dan wat meer honing toe. Te zoet? Voeg dan meer mosterd of balsamicoazijn toe. Speel wat met de smaak totdat je ‘m lekker vindt. Bedenk wel dat dressing altijd wat sterker moet smaken, je eet ‘m straks in combinatie met minder sterk smakende producten. Smeer vervolgens twee tunnbroden in met zure room. Leg hierop een handje rucola. Verdeel ongeveer een eetlepel dressing over de twee broodjes. Leg de zalm op de rucola. Vouw de broodjes dicht en verdeel nog wat amandelen en dressing over de broodjes. Garneer met dille.

0
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • honing
  • lunch
  • rucola
  • zalm
Vorige artikel
Ravioli spinazie ricotta citroen
  • Avondeten

Snelle ravioli met spinazie en citroenroomsaus

Lees verder
Volgende artikel
  • Reviews hotspots

Foodhallen Amsterdam: duurder, maar sfeervol

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
FOTODUMP BIJKLETSLUNCH⁠
TIJD VOOR ZOMERSE PANZANELLA 😍⁠
COOOOOOKKKKKIEEEEEE DDDDDOOOOUUUGGGHHHH 😍😍⁠
De verliefdheid ontbrandde toen ik er het minst op zat te wachten...⁠
HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.